Haberler

Kudaka 2016 Yılı Mali Destek Programı Tanıtıldı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2016 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2016 yılı mali destek programı tanıtım toplantısı yapıldı.

Erzurum-Erzincan- Bayburt illerini kapsayan KUDAKA mali destek programı tanıtım toplantısı, Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Bayburt Valisi ve KUDAKA Dönem Başkanı Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, KUDAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Ali Çakal, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ile vatandaşlar katıldı.

Odabaş, burada yaptığı konuşmada, mali destekten yararlanabilmek için öncelikle bu desteği alabilecek bir proje ekibinin oluşturulmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Bayburt'un proje üretme açısından sıkıntıları olduğunu dile getiren Odabaş, "Bu desteği alabilmek için uygun bir projeyle müracaat gerekiyor. Uygun projeyle müracaat edilmediği takdirde bu projenin mali ve teknik desteklerinden yararlanamıyoruz. Bayburt'un en büyük eksikliği bu. Dolayısıyla katılımcıların mutlaka bu projenin nasıl hazırlanacağı, nasıl sunulacağı, ne yapılması gerektiği konusunda bizim proje birimine de danışarak daha fazla ayağı yere basabilecek proje üretmemiz lazım" dedi.

Odabaş, kalkınma ajanslarının en önemli amaçlarından birinin de ekonomik ve mali açıdan ülkedeki dengesizlikleri giderici tedbirler almak olduğunu belirterek, "Dolayısıyla Bayburt, mali ve ekonomik açıdan bu üç il içerisinde en gerikalmış ilimizdir. Bizim kalkınma ajansı mali konuda desteklemektedir ancak bize düşen görevi de bizlerin yerine getirmemiz lazım" diye konuştu.

KUDAKA'nın 2010 yılından bugüne kadar Erzurum- Erzincan ve Bayburt illerinde 71 bin liralık mali destek sağladığını aktaran Odabaş, "Bayburt'un 2010 yılından bugüne aldığı destek 11 milyon kadar. Dolayısıyla bunu oranlarsak yüzde 15 gibi bir güce, bizi getirmektedir. 2010 yılından bugüne Bayburt ilimizde 223 proje müracaatı olmuş, bunlardan 92'si kabul görmüş. Bunu da oranlayacak olursak projelerin yüzde 41'ine destek vermiş oluyoruz. Projelerin sayısı artar ve projeler iyi olursa bu oranlar daha fazla artacaktır" ifadelerini kullandı.

KUDAKA Genel Sekreter Vekili Çakal da ajansın sorumluluk alanında bulunan Erzurum-Erzincan ve Bayburt illlerinin yer aldığı bölgenin kalıknmasında en etkin ve öncü rol oynayadıklarına vurgu yaparak, "Sosyal sermayeyi ve inovasyonu geliştirmek suretiyle bölgemizde yerel potansiyeli harekete geçirmeyi hedefliyoruz. 2016 yılı mali destek programını hazırlarken sahada detaylı bilgiler topladık. 2016 yılının mali destek programının temelini, üretimin artırılması oluşturmaktadır. Mali destek programında özellikle bölgenin önemli gelişme ekseni olarak görülen tarımsal alt yapının iyileştirilmesi ve üretilen hammaddenin katma değer haline getirilmesi ön plana getirilmiştir" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Yusuf Odabaş Erzincan Erzurum Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title