Haberler

Küçükçekmece Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri Başladı

Küçükçekmece Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ‘Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri’nin üçüncüsü, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Küçükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri'nin üçüncüsü, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Küçükçekmece Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 'Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri'nin üçüncüsü, öğrencilerden büyük talep gördü. Küçükçekmece Belediyesi Nikah Sarayı'nda Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen rehberlik ve kariyer günlerine, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Küçükçekmece Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yasin Şahin ve binlerce Küçükçekmeceli öğrenci katıldı.

ÇINAR AĞACIYLA KABAK ÇEKİRDEĞİ NASİHATİ

İstiklal Marşı ile saygı duruşunun ardından bir açılış konuşması gerçekleştiren Harun Kaya, kariyer günlerinin oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bir çınar ağacı yüzyılda yetişiyor biliyorsunuz. Ben bugün size kabak çekirdeği ile çınar ağacının hikayesini anlatacağım. Bir gün kabak çekirdeği bir çınar ağacının dibine düşmüş. Kısa bir sürede serpilmiş boy atmış ve büyümüş. Büyürken de çınar ağacına 'Senden sonra oldum ama bak ne kadar büyüdüm' diye laf atıyormuş. Sonra ne mi olmuş? İlk sonbaharda ilk kışta kabak solmuş gitmiş. İşte sevgili öğrenciler siz de çok çalışmazsanız, altınızı iyi doldurmazsanız, yok olur gidersiniz. Üzerinize düşen görevi layıkıyla yapmanız gerek. Oğlum bir gün yanıma geldi diş doktoru olacağım dedi. Şu anda da bunun için çabalıyor. Sizin de yapmanız gereken şimdiden hedefinizi belirlemek" dedi.

"MUTLAKA HAYATINIZI PLANLAYIN"

Kariyer günlerinde öğrencilere hep daha iyi imkanlar sunmaya çalıştıklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "TEOG, LYS, KPSS derken hayatınız tercihler ve sınavlarla geçiyor. Alfabede harf kalmadı. Çocuklar artık yolda giderken bile HGS, OGS'yi gördüklerinde strese giriyor. Bunun gibi çalışmalar çok önemli. Çünkü bu çalışmalar yolunuzu aydınlatacak. Gideceğiniz liseyi, üniversiteyi planlamanın size ileride başarı getireceğini biliyorum. Hayatımızı planlayınca başarılı oluruz. Başarı asla tesadüf değildir. Hayatınızın hangi alanında olursa olsun mutlaka hayatınızı planlayın" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz da programda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bir insanın seçimi yanlış, tercihi belirsiz olursa bunun bedelini hayatı boyunca öder. Bunun için 8. Sınıf öğrencilerimiz iyi bir lise, lise öğrencilerimiz ise iyi bir üniversite seçimi yapacaklar" dedi.

Cemal Yılmaz, Harun Kaya ve Temel Karadeniz'e teşekkür ederek plaket takdim etti. Konuşmaların ardından gerçekleşen kurdele kesiminden sonra ise protokol üyeleri okul stantlarını gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

BİNLERCE ÖĞRENCİ İŞİN UZMANIYLA BULUŞUYOR

Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Küçükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezinin (Küçükçekmece RAM) ortak organizasyonu ile 24-25-26 Şubat tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe, birinci günde 54 lise, ikinci günde ise 30 devlet ve vakıf üniversitesi katılıyor. Program kapsamında, her yıl Küçükçekmece ilçesinden mezun olan 11 bine yakın öğrencinin meslek ve üniversite tercihlerinde doğru seçimler yapması, bu doğrultuda öğrencilerin, ailelerin ve eğitimcilerin geniş çaplı bir katılımla üniversitelerle buluşturulması amaçlanıyor. 3 gün sürecek kariyer ve rehberlik günlerinde, Kariyer ve Tercih Danışmaları, Mesleğimi Uzmanından Öğreniyorum Etkinliği, Üniversite ve Lise Tanıtım Sunumları ve alanında kariyer yapmış başarılı örneklerle söyleşiler yapılacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Karadeniz Cemal Yılmaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title