Haberler

Küçükburun Köyü'nde Seçmen Skandalı

Tire’ye bağlı Küçükburun köyünde mevcut muhtar Yaşar Şen’in köyde oturmayan 11 kişiyi köyün seçmen listesine kaydettirdiği iddia edildi.

Tire'ye bağlı Küçükburun köyünde mevcut muhtar Yaşar Şen'in köyde oturmayan 11 kişiyi köyün seçmen listesine kaydettirdiği iddia edildi. İddiaları yalanlayan köy muhtarı ise konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi.

Tire'ye 30 km uzaklıkta bulunan Küçükburun Köyü'nde seçmen kayıtları ile ilgili eşine az rastlanan bir olay yaşandı. Köy muhtarlığına aday olmayı planlayan Mustafa Baş isimli bir köylünün ortaya çıkardığı olay yetkililer tarafından kısa sürede düzeltildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Mustafa Baş, mevcut muhtarın köy ile alakası olmayan 11 kişiyi seçimlerde oy kullanabilmesi için köyün seçmen listesine kaydettiğini ileri sürdü.

Mevcut muhtarın, yaklaşan muhtarlık seçimlerini kaybetme korkusuyla böyle bir şey yaptığını söyleyen Mustafa Baş olayın takipçisi oldu. Mustafa Baş yaptığı açıklamada "Köyümüzün adının böyle çirkin şeylerle duyulması bizi son derece rahatsız etti. Bu yüzden konuyu detaylıca araştırdım. Köyümüzün seçmen kayıt listesinde köyümüz ile ilgisi bulunmayan 11 kişinin olduğunu gördüm. Yapılan yanlışın düzeltilmesi için gerekli yerlere müraacatta bulundum. Köy muhtarlığına adaylığım henüz kesin değil. Aday ben de olsam bir başkası da olsa seçimlerin karşılıklı güven ve hoşgörü içerisinde geçmesini diliyorum. Umarım bundan sonra köyümüzde böyle olaylar yaşanmaz." dedi. Olay kısa sürede ilçe seçim kuruluna intikal etti. İlçe seçim kurulu jandarmaya konuyla ilgili bilgi verdi. Köye giderek geniş çaplı araştırma yapan jandarma söz konusu isimlerin köyde oturmadıklarını tespit etti. Daha sonra ilçe seçim kurulu adı geçen 11 kişinin nakillerini Küçükburun'dan silerek, oturdukları adrese taşıyıp yanlışı düzeltti.

Muhtar Şen ise konuyla ilgili konuşmayacağını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Baş Tire Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title