Haberler

Küçükbaş Hayvanlarda Görülen "Mavi Dil" Hastalığı

Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı: "Sınır bölgelerimizde tahlillerimizi yaptık. Şu anda bizde herhangi bir sorun yok"

Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, küçükbaş hayvanlarda görülen "Mavi dil" hastalığına ilişkin, "Sınır bölgelerimizde tahlillerimizi yaptık. Şu anda bizde herhangi bir sorun yok" dedi.

Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvan ölümlerine neden olan hastalığa karşı gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Hayvan ölümlerini önlemek için kente 150 bin aşı gönderildiğini ve bunun 60 binini kullandıklarını belirten Sarı, "Sınır bölgelerimizde tahlillerimizi yaptık. Şu anda bizde herhangi bir sorun yok. Havsa'daki hayvan pazarını da tedbir amacıyla kapattık. Aldığımız kan numunelerini ve tahlilleri Ankara'ya gönderdik" diye konuştu.

Sarı, Kırklareli'nde 25 noktada mavi dil hastalığı tespit edildiğini anımsattı. Hastalığın Bulgaristan'da ortaya çıktığına dikkat çeken Sarı, şunları kaydetti:

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bizi bu hastalığa ilişkin uyardı. Önlemlerimizi aldık. Daha çok Balkan köylerinde tahlillerimizi yaptık. Lalapaşa ve Budakdoğanca civarında. Bu hastalık sineklerle taşınıyor. Sineklerle mücadelemizi de yapıyoruz. Şu anda kentimizde bir sıkıntı yok." - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title