Haberler

Küçük Gaffar Berat Yürümek İçin Yardım Bekliyor

Ünye'de serebral palsi (SP) ve epilepsiye bağlı yürüme, görme ve beyin fonksiyonlarında sorun bulunan Gaffar Berat Seğmen'in (3) yürüyebilmesi için ailesi kaymakamlıktan aldığı izinle yardım toplamaya çalışıyor.

Ünye'de serebral palsi (SP) ve epilepsiye bağlı yürüme, görme ve beyin fonksiyonlarında sorun bulunan Gaffar Berat Seğmen'in (3) yürüyebilmesi için ailesi kaymakamlıktan aldığı izinle yardım toplamaya çalışıyor.

Atatürk Mahallesi Çağdaş Sokak'taki kiralık bir evde yaşayan Seğmen ailesinin 5. ve en küçük çocuğu Gaffar Berat Seğmen, doğum esnasında beyninin oksijensiz kalması sonucu ciddi sağlık problemleri yaşıyor.

Düğün ve nişan gibi etkinliklerde enstrüman çalarak ailesinin geçimini sağlayan baba Murat Seğmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  Gaffar Berat'ın şimdiye kadar üç kez beyin ameliyatı geçirdiğini söyledi.

Serebral palsi (SP) ve epilepsi tanısı konulan oğlunun yürüme problemi yaşadığını, görme duyusunun zayıf olduğunu ve beyin fonksiyonlarının tam gelişmediğini anlatan Seğmen, tedaviyi kendi imkanlarıyla yaptıramadıkları için Ünye Kaymakamlığından yardım toplama izni aldıklarını belirtti.

Yardımseverlere Gaffar Berat için yardım çağrısı yapan Seğmen, "Üç yıldır kendi imkanlarımla oğlumu tedavi ettirmeye çalışıyorum ancak Gaffar Berat'ın tedavisinden kesin sonuç alınabilmesi için uygun sağlık kuruluşlarında tedavi olması gerekiyor. Buna benim imkanım yetmiyor. Yardıma ihtiyacımız var. Tek isteğim oğlum Berat'ın yürüyebildiğini ve sağlığına kavuşabildiğini görmek" diye konuştu.

Seğmen, Gaffar Berat'a tanı konulduğundan beri zorlu bir süreçten geçtiklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Oğlumun tedavisini Samsun ve İstanbul'da yaptırdık şu duruma kadar getirdik. Bundan sonrası için de profesyonel destek şart ve bu tedaviyi devam ettirmesi mecburi. Çocuğumun yürüyebilmesi ve kaslarını rahat hareket ettirebilmesi için gereken robot tedavisinin uygulandığı Türkiye'de birkaç sağlık kuruluşu var. Sonuca gidecek ve yürümesini sağlayacak, bütün beyin fonksiyonlarını kullanabilecek bir tedavi lazım. Bunun da günlük maliyeti ortalama bin lira. Ayrıca bu tedavinin sık ve düzenli yapılması lazım. Üç yıldır tedavi sürecinde çok zorlandık, bundan sonrasında da kendi ekonomik gücümüz yetmiyor."

Gaffar Berat'ın yürümesinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Seğmen, "Bu benim maddi gücümle aşılabilecek bir tedavi süreci değil. Berat'ın İstanbul'daki tedavisini Prof. Dr. Burak Tatlı yürütüyor ayrıca Kadıköy'deki özel bir sağlık kuruluşunda robot tedavisi gerçekleştiriyor. Bunlar tamamen özel, sigorta ve SGK hiçbir şekilde karşılamıyor. Biz yılın 314 günü günlük birer saat olmak üzere fizyoterapi ve robot tedavisi almak zorundayız. Bunun için de destek bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title