Haberler

Küçük Filozoflar Matematik Köyü'nde

Konak Belediyesi Felsefe Atölyesi’ne katılan öğrenciler, Matematik Köyü’nü ziyaret etti, düzenlenen gezi sayesinde hem hoşça vakit geçirdi hem de deneyimli öğretmenlerden matematik ve felsefe dersi aldı.

Konak Belediyesi Felsefe Atölyesi'ne katılan öğrenciler, Matematik Köyü'nü ziyaret etti, düzenlenen gezi sayesinde hem hoşça vakit geçirdi hem de deneyimli öğretmenlerden matematik ve felsefe dersi aldı.

Konak Belediyesi'nin iki yıldır başarıyla yürüttüğü Felsefe Atölyesi'ne katılan öğrenciler, Türk Edebiyatı'nın usta yazarı Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin tarafından 2007 yılında İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde kurulan Matematik Köyü'nü ziyaret etti. Atölye eğitimlerini başarıyla tamamlayan küçük filozoflar düzenlenen gezi sayesinde hem hoşça vakit geçirdi hem de deneyimli öğretmenlerden matematik ve felsefe dersi aldı.

SAYILARI YENİDEN KEŞFETTİLER

Geziye katılan öğrenciler ilk olarak Matematik Köyü'nü dolaştı, ardından köy içindeki amfi tiyatroda Doç. Dr. Salih Durhan tarafından verilen Matematik dersini dinledi. Ani bastıran yağmur nedeniyle Matematik, Sanat ve Felsefe Kütüphanesi'nde devam eden derste, Konak'ın küçük filozofları, sadece sıfır ve bir rakamı kullanılarak nasıl sonsuz işlem yapıldığını öğrendi. Öğle yemeği molasını köy içindeki Bol Kepçe Lokantası'nda veren öğrenciler, yemek bitiminde bu kez Felsefe dersine katıldı. Yıl boyu iyi, kötü, mutluluk, adalet ve ütopya gibi kavramları tartışan atölye üyesi küçük filozoflar, bu kez edindikleri bilgileri örnekleme imkanı buldu. Gün boyu süren keyifli etkinlik sayesinde farklı bir deneyim yaşayan Konaklı öğrenciler Matematik Köyü'nün kurucusu Ali Nesin'le tanışma şansı da yakaladı. Öğrenciler Ali Nesin'le bol bol anı fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

"HER ÇOCUK FİLOZOF DOĞAR"

Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan Felsefe Atölyesi'ne 2015-2016 ders yılı boyunca Konak ilçe sınırları içinde eğitim veren 11 ortaokuldan toplam 240 öğrenci katıldı. Atölyede dersler Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi'ne üye Felsefe öğretmenleri tarafından verildi. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı eğitimler dört hafta sürdü. Derslerin Felsefe ile sınırlı da kalmadığı atölyede öğrenciler drama, kısa film gösterimi ve öykü okuma yoluyla da desteklendi. Felsefe Atölyesi'nin yürütücülerinden Felsefeciler Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Güniz Isparta, atölyenin amacının öğrencilere olaylara farklı açıdan bakarak, doğruyu tartışarak bulabileceklerini göstermek olduğunu söyledi. Atölyeye katılan çocukların, "Her çocuk doğuştan filozof doğar" düşüncesini doğruladığını belirten Isparta, "Bizi şaşırtan sorularıyla meraklarını ortaya koydular. Verdikleri cevaplarla biz felsefecileri mutlu ettiler ve heyecanlandırdılar" dedi. Felsefe Atölyesi'ne katılan tüm öğrencilere eğitimleri sonunda sertifika ve yaşlarına uygun felsefe kitapları hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Nesin İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title