Haberler

Ksü'de Nevruz Coşkuyla Kutlandı

KSÜ'de nevruz coşkuyla kutlandı Nevruz kutlamalarında türküler söylendi, gösteriler yapıldı, aşıklar atıştı, halaylar çekildiKAHRAMANMARAŞ - Nevruz Bayramı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde coşkuyla kutlandı.

KSÜ'de nevruz coşkuyla kutlandı

Nevruz kutlamalarında türküler söylendi, gösteriler yapıldı, aşıklar atıştı, halaylar çekildi

KAHRAMANMARAŞ - Nevruz Bayramı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde coşkuyla kutlandı.

KSÜ, şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda gerçekleştirilen programa Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, dekanlar, üniversitede görev yapan öğretmenler ve birçok öğrenci katıldı.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başladı. Programın açılış konuşmasını KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı.

Nevruzun başlangıcı ve Türk İslam Dünyası için öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Deveci, "Farsçada yeni gün anlamına gelen nevruz 21 Mart'ta Orta Asya'dan Orta Doğu'ya ve Balkanlara kadar geniş bir coğrafyada yaşayan milletler tarafından kutlanmaktadır. Nevruz kutlamalarının nerede ve ne zaman başladığı bilinmese de bu kutlamalara dair en erken referanslara İran kaynaklarında rastlanmaktadır. Ortaçağdan itibaren çeşitli Türk boylarınca Ergenekon'dan çıkış, tabiatın yeniden uyanış ve tarımsal faaliyetlerin başlangıcı vesilesiyle düzenlenen 21 Mart bahar kutlamaları nevruz olarak adlandırılmıştır. Aynı tarih bazı Türk boylarınca kullanılan takvimlerde yılbaşını temsil etmektedir. Nitekim gerek güneşe göre düzenlenen on iki hayvanlı Türk takviminin, gerekse Sultan Melikşah'ın Celali takviminin başlangıcı 21 Marttır" dedi.

Nevruz şenliklerinin gerek Asya Türk boylarında gerekse Selçuklu ve Osmanlıda büyük bir coşkuyla kutlandığını hatta Selçuklularda nevruzun resmi bayram olduğunu anlatan Prof. Dr. Deveci, "Bayram hüviyeti kazanmış ve milletimizin tüm renkleri için baharın coşkusunu bize muştulayan 21 Mart kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin vesilesi olsun. Devlete, vatana, millete olan borcumuzu hakkıyla ödeyerek milletler mücadelesinde tarihin bize yüklediği 'mazluma umut, zalime korku' misyonunu yaşatmak mecburiyetindeyiz. Coğrafyamız kaderimizdir. Bu coğrafyada kardeşliği, barışı, birlikte yaşama azmini, tahammülü, bilimi, gelenek ve tarih şuurumuzu, törelerimizi, ahlaki değerleri, sorumluluk duygusu ve şuurunu çoğaltmak ve tüm ayrılıkları, tembellikleri, adam sendeciliği yok etmek zorundayız. Baharın aşkı, baharın coşkusu, baharın bereketi yakın zamanda idrak ettiğimiz Çanakkale şuuru ile çelik iradeye dönsün temennisi ile hepinizin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

Kutlamalar çerçevesince, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz ve KSÜ Prof. Dr. Rektörü Durmuş Deveci nevruz ateşini yaktı ve demir dövdü.

Nevruz kutlamalarında türküler söylendi, gösteriler yapıldı, aşıklar atıştı, halaylar çekildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Nevruz Bayramı Durmuş Deveci Genel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

title