Haberler

Ksü Besyo Özel Yetenek Sınavı'na 728 Aday Katıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına 728 aday katıldı.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavına 728 aday katıldı.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, KSÜ Avşar Yerleşkesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen özel yetenek sınavına 559 erkek ve 169 kız adayın katıldığını belirtti.

Üniversite olarak şeffaf, güvenilir ve öğrenci odaklı bir yönetim anlayışına sahip olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Deveci, uygulanan özel yetenek sınavında insan etkisine imkan vermeyen elektronik ölçüm yaptığı zaman ve sayısal değerlere dayalı objektif değerlendirme sistemlerinin tercih edildiğini söyledi. Deveci, "Amacımız, aday öğrencileri performanslarına göre, en iyiden itibaren sıralayarak kontenjanlarımızın elverdiği ölçüde yüksekokulumuza almaktır" dedi.

"Genel Koordinasyon Parkuru" ve "Sportif Beceri Parkuru" olmak üzere iki aşamadan oluşan özel yetenek sınavının her aşaması kameralarla kayıt altına alınırken, görüntüler canlı yayınla salon dışında ve izleme odasında bulunan öğrenci aileleriyle paylaşıldığı belirtildi.

Sınav sonucuna göre ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 35 erkek, 25 kız olmak üzere 60 öğrenci ve Antrenörlük Eğitimi bölümüne 25 erkek, 15 kız olmak üzere 40 öğrenci alınacağı kaydedildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sütçü İmam Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title