Haberler

"Kriz Bu Kez Teğet Bile Geçmeyecek"

Güncelleme:

Azerbaycan'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklama yapan Erdoğan net konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ikinci yurt dışı ziyaretini gerçekleştirdiği Azerbaycan'a hareketinden önce havalimanında gazetecilere açıklama yaptı.

Gündeme dair soruları cevaplayan Erdoğan şöyle konuştu:

ANAYASA TARTIŞMALARI

Bizim anayasayla ilgili çalışmalarımız her siyasi partinin yapmasını arzu ettiğimiz çalışma. Biz dersimizi çalışıyoruz. Bununla bir çerçeve oluşturacağız. Daha önce yaptığımız bir çalışma vardı ama bu sürede Türkiye'de birçok şey değişti.

Biz muhalefete çağrımızı her zaman yaptık. 1 Ekim'den sonra başlayacak süreçte muhalefet bizim bu davetimize nasıl cevap verir bilemiyorum.

Biz herhangi bir dayatmanın içerisinde değiliz.

İktidarı ve muhalefeti ile birlikte STK'lar ve söyleyecek sözü olan çevrelerle konuşmak suretiyle en idealiniz yakalamanın gayretinde olacak.

Tüm vatandaşlar işte bu benim anayasam demeli. Şu andaki anayasa gibi amalarla ancaklarla geçici maddelerle dolu bir anaysa istemiyoruz.

BDP'NİN "VERGİ VERMEYİZ" AÇIKLAMASINA CEVAP

Türkiye 760 bin kilometrekaresi ve 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse bu bütünlük üzerinde operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bütünlüğü parçalama gayretiyle giremez.

Herkes vergisini ödemek zorundadır. Ödemezse bedelini ödemek zorundadır.

Vergi vermeyeceğim ama merkezi yönetim bana destek verecek. Yağma Hasan'ın böreği…

Biz Doğu ve Güneydoğu'ya herhangi parti yüzünden yardım yapmıyoruz. Ülkemizin aynı güzelliklere sahip olması için yapıyoruz.

Orada benim insanım var mı var. Biz oraya hizmeti götürürüz. Herhangi bir partinin varlığı bizi ilgilendirmiyor.

Bu sözlerin sahipleri oraya yatırım yapılmasını istemiyorlar. Biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

SİLVAN SALDIRISI

Genelkurmay çok detaylı bir açıklama yaptı ve yargıyla ilgili konular da sürecinde işleyecektir. Artık ikinci bir açıklamaya gerek yok.

Emniyet konusunda da asker ve polis arasındaki koordinasyon çok daha gelişmiş bir duruma getirmeyi hedefliyoruz. Biz milli birlik ve bütünlük amacıyla bu çabaları yürütüyoruz.

MEDYAYA SERT ELEŞTİRİ

Ben dün akşam Oslo'da hayatını kaybeden Türk kızımızın annesini aradım. Dedi ki kızımın fotoğrafının yayınlanabilmesi için benden izin istediler. Ama bu bizim medyamızda var mı? Teröristlerin temsilcileriyle medyanın el ele vermesini kusura bakmayın anlayamıyorum. Bütün bunlar rahatlıkla yayınlanabiliyor. Tabii istisna olanlar var onlara da ayrıca teşekkür ediyorum.

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı raporla Genelkurmay'ın hazırladığı rapor örtüşüyor. Bundan dolayı bir açıklama yapmaya gerek görmedik.

EKONOMİK KRİZ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa'da başgösterdiği belirtilen ekonomik krizin Türkiye'ye yansımalarına ilişkin olarak, "Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı'da, Avrupa'da kriz olabilir ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce 'teğet geçecek' dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın"dedi.

Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

"Verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız. Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak, hiç endişeniz olmasın, harcamaları da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf herkesi tehdit eder. Aileleri de iş adamlarını da aynı şekilde devleti de. Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık. "

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

Canlı anlatım! Kıran kırana maçta tempo yüksek

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Bakmadan Geçme

DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title