Haberler

Metaplanet, Bitcoin'i Rezerv Varlık Olarak Benimsedi

Güncelleme:

Tokyo merkezli kripto yatırım ve danışmanlık şirketi Metaplanet Inc, Japonya'nın ekonomik krizine yanıt olarak Bitcoin'i rezerv varlık olarak kabul ettiğini duyurdu. Şirket, ülkenin yüksek devlet borcu ve negatif faiz oranları nedeniyle yaşanan ekonomik baskılara karşı Bitcoin'in değerini bir korunak olarak görüyor.

Japonya'nın ekonomik krizine yanıt olarak Tokyo merkezli Metaplanet Inc, stratejik bir hamleyle Bitcoin'i rezerv varlık olarak kabul etti. Şirket, yüksek devlet borcu ve negatif faiz oranlarının yarattığı ekonomik baskılara karşı bu dijital varlığın değerini bir korunak olarak görüyor.

Japonya Ekonomisine Bitcoin ile Stratejik Yanıt

Tokyo merkezli kripto yatırım ve danışmanlık kuruluşu Metaplanet Inc., Japonya'nın karşı karşıya olduğu ekonomik zorluklara yanıt olarak lider kripto para birimi Bitcoin'i stratejik rezerv varlık olarak kabul ettiğini duyurdu.

Firma, gün içinde yaptığı açıklamada Japonya'nın yüksek devlet borcu, uzun süreli negatif reel faiz oranları ve sonuç olarak zayıflayan yen nedeniyle yaşanan ekonomik baskılara doğrudan bir cevap olarak bu adımı attığını belirtti. Uluslararası Para Fonu (IMF) verilerine göre, Japonya şu anda yüzde 254,6 ile gelişmiş ülkeler arasında en yüksek devlet borcu/GSYİH oranına sahiptir. Son haberlere göre bu durum, hükümetin faiz oranlarını Mart ayında yükseltme kararına rağmen, Japon yeninin geçtiğimiz ay 34 yılın en düşük düzeyine düşmesine neden oldu.

Metaplanet, Bitcoin'in, fiat para birimlerine kıyasla değerini koruyan bir "egemen olmayan değer deposu" olarak avantajlarını vurguladı. Şirket, "Bitcoin'in para politikası 2140 yılına kadar net bir şekilde belirlenmiş olup, bu özelliğiyle hem parasal metallerden hem de merkeziyetçi geliştirici ekipler tarafından yönetilen diğer kripto projelerinden ayrılıyor." ifadelerini kullandı. Şirket açıklamalarında ayrıca Bitcoin arzının sadece 21 milyon ile sınırlı olacağını hatırlattı.

Son olarak Metaplanet'in Bitcoin rezervlerini genişletmek amacıyla sermaye piyasalarındaki çeşitli araçlardan faydalanmayı planladığını ekledi. Verilere göre şirketin 10 Mayıs itibarıyla elinde 117,7 BTC (yaklaşık 7,2 milyon dolar değerinde) bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Japonya Japon Tokyo Kripto Yatırım Kripto Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakan Şimşek duyurdu! Zorunlu Afet Sigortası geliyor

Bakmadan Geçme

Gelinlik denemek ücretli mi? Gelinlik denemek artık ücretli mi olacak? Gelinlik deneme ücreti ne kadar? Riva plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Aile Destek ödemesi bayramdan önce yatar mı? Aile Destek bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kilyos plajı nerede, nasıl gidilir? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? İstanbul'da en temiz ve en iyi plajlar hangileri? Heybeliada plajı nerede, nasıl gidilir? İncekum Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı? Marmaris'in en iyi plajları nerede? Patmos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Patmos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Leros Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Leros Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kalimnos Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kalimnos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Simi Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Simi Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sisam Adası'na (Samos) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sisam Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Meis Adası'na (Kastellorizo) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Meis Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Kos Adası'na (İstanköy) kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Kos Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Sakız Adası'na kapıda vize var mı, ücreti ne kadar? Sakız Adasına kapıda vize nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Marmaris'in en iyi plajları! Kızkumu Plajı nerede, nasıl gidilir ve giriş ücreti var mı?
İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

İmza törenine damga vuran anlar! Okan Buruk'a Mourinho soruldu, yanıtı Ali Koç'u kızdıracak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title