Haberler

ABD Adalet Bakanlığı, Binance'in Gözetimi İçin FRA ile Anlaştı

Güncelleme:

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para borsası Binance'in üç yıl sürecek gözetimini Forensic Risk Alliance'a (FRA) emanet etti. Bu karar, kripto para piyasalarında yeni bir dönemi işaret ediyor. FRA, adli muhasebe ve uyum danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış olan bir firma olup, bu görevlendirme ile tanınmış hukuk firması Sullivan & Cromwell'i geride bırakmış durumda.

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para borsası Binance'in üç yıl sürecek gözetimini Forensic Risk Alliance'a (FRA) emanet etti. Bu kararda, Sullivan & Cromwell gibi deneyimli bir hukuk bürosunun yerine FRA'nın tercih edilmesi kripto para piyasalarında yeni bir dönemi işaret ediyor.

FRA, Binance'in Uyum Çabalarında Başrolde

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ), Binance kripto para borsasının denetimini yapmak üzere Forensic Risk Alliance'ı (FRA) görevlendirdi. Bu görevlendirme, Londra merkezli bu firma için büyük bir başarı olarak görülüyor çünkü adli muhasebe ve uyum danışmanlığı konusunda uzmanlaşmış olan FRA, tanınmış hukuk firması Sullivan & Cromwell'i geride bırakmış durumda.

Kripto para sektöründe yaşanan yasal sıkıntılar nedeniyle Binance, Amerika Birleşik Devletleri'nde üç yıl sürecek bir gözetim sürecine tabi tutulacak. Bu süreçte FRA, Binance'in yasalara uygun hareket etmesini sağlamak amacıyla gözlemci olarak atandı. Raporlara göre, bu denetim Binance için oldukça zorlayıcı olacak ve firma kaynaklarının büyük bir bölümünü harcayacak. Gözetin Binance için aynı zamanda yeni pazarlara giriş imkanı da sunacak.

New York merkezli Sullivan & Cromwell, müşterilerine bankacılık düzenlemeleri, dijital varlıklar, ekonomik yaptırımlar ve finansal suçlarla ilgili hizmetler sunuyor. Firma, Şubat 2024'te, FTX'in çöküşünden önce borsa ile çok yakın ilişkiler içinde olduğu iddiasıyla karşı karşıya kalmıştı.

Son olarak Kasım 2023'te DOJ, Binance ile yapılan savunma anlaşması çerçevesinde, firma üzerindeki soruşturmaları sonlandırma karşılığında borsadan 4 milyar dolar ceza alındığını duyurdu. Binance'in o dönemki CEO'su Changpeng 'CZ' Zhao, CEO'luk görevinden çekilmiş ve 50 milyon dolar ödemek zorunda kaldı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Adalet Bakanlığı Kripto Para Kripto Para Kripto Borsaları Kripto Yatırım Kripto Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Bakmadan Geçme

Merve elendi mi? Survivor Merve adaya veda etti mi? ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi?
Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title