Haberler

Kredi ve Kredi Kartlarında Yapılan Tüm Yasal Değişiklikler

ilandır
Güncelleme:

Kredi ve kredi kartlarında yapılan mevzuat değişikliği ile birlikte, ihtiyaç kredisi ve kredi kartı taksit sayısından, konut kredisi peşinat tutarına kadar birçok temel finansal üründe köklü değişiklikler yapıldı.

Daha Önce Kullanılmış İhtiyaç Kredileri 72 Aya Kadar Yapılandırılabilecek

27.09.2016 tarihinden önce kullandırılan ihtiyaç kredileri için, borçlu tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 72 ay ile sınırlı olmak üzere, yeniden yapılandırma gerçekleştirilebilecek. Ancak yeniden yapılandırma kapsamında borçluya ek kredi kullandırılması durumunda, ek tutarın vadesi 48 ayı geçemeyecek.

Kredi Kartı Borçları 72 Ay Vade ile Yapılandırılabilecek

Kredi kartı sahiplerinin talep etmesi durumda, borçları 72 aya varan vadeler ile yapılandırma gerçekleştirilebilecek. Yapılandırılan borçların taksitleri ise ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek. Yani borcunu yapılandıran borçlu, en az kredi kartı asgari ödeme tutarı ile yapılandırma bedelini her ay ödemek zorunda olacak.

Konut Kredisinde Peşinat Oranı %20'ye Düştü

Tüketicilere, konut almak amacı ile kullandırılacak krediler ile konut teminatlı kredilerde, konutun gayrimenkul değerleme uzmanı (konut eksperi) tarafından belirlenen değerinin, %75'ine kadar olan kredi kullanma oranı, %80'nine çıkartıldı. Bu sayede konut kredisi kullanacak olan kişilerin ödemek zorunda olduğu peşinat tutarı, %20'ye düşmüş oldu.

İhtiyaç Kredilerinde Vade 48 Aya Çıkartıldı

Eğitim ve öğrenim kredileri hariç, tüketici kredilerinin vadesi 36 aydan, 48 aya çıkarıldı. Eğitim ve öğrenim kredilerin ise konut ipotek verilmesi durumunda, 120 ay vade ile kredi kullanma şansı bankanın kendi insiyatifine kalmaya devam edecek.

Kredi Kartı Nakit Çekim Taksit Sayısı 12 Aya Yükseldi

Kredi kartlarında en fazla 9 ay olan nakit çekim taksit sayısı, 12 aya yükseltildi. Ayrıca tüm mal ve hizmet alımları da dâhil olmak üzere, kredi kartı taksit sayısı 12 ay ile sınırlandırıldı.

Kuyumculuğa 4 Ay, Elektronik Eşyalara 6 Ay, Sağlık Hizmetlerine 9 Ay Taksit Yapılabilecek

Kredi kartları ile kuyumculuk harcamalarında 4 ay, elektronik eşya ve bilgisayarda 6 ay, havayolları, seyahat acenteleri, taşımacılık, konaklama, sağlık hizmetleri ile vergi ödemelerinde 9 ay taksit uygulanabilecek.

Cep Telefonu, Akaryakıt ve Gıda Harcamalarında Taksit Yapılamayacak

Kredi kartlarıyla yapılan telekomünikasyon, yurt dışında yapılan harcamalar, yemek, gıda, alkollü içecek, akaryakıt, kozmetik, hediye kartı vb. şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında, taksit uygulaması yapılamayacak.

Advertorial Haberler Advertorial Sondakika Advertorial Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title