Haberler

Kredi Kartı Borçlusu Esnafa Müjde

Güncelleme:

Küsbeoğlu:Bugün Bir Borç Yapılandırması Başvurusu Son Bulurken, Esnafa Bu Kez Kredi Kartı Borç Ödeme Kolaylığı Getirildi

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu "bugün itibarıyla 31.05.2011 tarihinde esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı ve kamuoyunda "Torba Kanun" olarak bilinen 6111 sayılı Kanuna göre başvuru süresi dolmaktadır.Bu konuda desteklerini esirgemeyken başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek bu kez de esnafımız için yeni bir kolaylığın getirildiğini ifade etti.

Küsbeoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

2009 yılında yaşanan küresel ekonomik krizin esnaf ve sanatkârlarımız üzerinde yarattığı ağır mali yükün hafifletilebilmesi amacıyla bir taraftan vergi ve sosyal güvenlik primi gibi kamuya olan borçların yeniden yapılandırılması, bir taraftan da bankalara olan kredi ve kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda Konfederasyonumuzca yoğun çalışmalar yapılmıştır.

Esnaf ve sanatkârlarımızın kamuya olan borçları 6111 sayılı (torba) Kanunla yeniden yapılandırılmış, bu borçların düşük faizle ve 36 aya varan vade ile taksitlendirilmesine imkan sağlanmıştır.

Diğer taraftan bankalarla olan görüşmelerimiz sırasında, bankaların varlık yönetim şirketlerine devretmiş olduğu borçların yapılandırılması da sağlanarak konu ile ilgili gelişmeler genelgelerle teşkilatımıza duyurulmuştur.

Son olarak, bankalarla olan görüşmeler de tamamlanmış ve 27 Mayıs 2010 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkârlarımızın aşağıda belirtilen bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları yeniden yapılandırılmıştır. Bu borç yapılandırması ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

1.Öncelikle, borç yapılandırması genel olarak donuk ticari kredi borçlarını kapsamaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımızın aynı bankaya hem kredi hem de kredi kartı borcu bulunması halinde her iki borç da yapılandırılabilecektir. Ancak, sadece kredi kartı borçları yapılandırma kapsamında bulunmamaktadır.

2.Borç yapılandırmasından sadece esnaf ve sanatkârlarımız yararlanacak. Dolayısıyla, bu protokol kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunanlardan esnaf ve sanatkâr siciline kayıtlı olduklarına dair belge istenecektir.

3.Yapılandırma kapsamındaki borçlar, 31.10.2010 tarihi itibariyle protokole imza atan bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadır. Bu tarihten sonra donuk hale gelen borçlar yapılandırma kapsamı dışında kalmaktadır.

4.Yapılandırılan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapılabilecektir. Bu borçlara uygulanacak faiz oranı ise, 18 aya kadar olan vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranının 3 puan eksiği, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankası avans faiz oranı olarak belirlenmiştir.

5.Protokol imzalayan bankaların listesi aşağıdadır.

- Akbank

- Alternatif Bank

- Anadolu Bank

- Denizbank

- Eurobank Tekfen

- Finans Bank

- HSBC Bank

- Şekerbank

- Tekstil Bankası

- Türk Ekonomi Bankası

- Ziraat Bankası

- Garanti Bankası

- Halk Bankası

- İş Bankası

- Vakıflar Bankası

- Yapı ve Kredi Bankası

6Borç yapılandırması için başvurular 27 Mayıs 2011 tarihi itibariyle başlamış olup, 27 Temmuz 2011 tarihinde sona erecektir. Esnaf ve sanatkârlarımızın birden fazla bankaya donuk kredi borcunun bulunması halinde her bir bankaya ayrı ayrı başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title