Haberler

Kredi Garanti Fonu Bayramdan Sonra

Bakan Ergün, Kredi Garanti Fonu'nu Kurban Bayramı'ndan Sonra Başlatacaklarını Duyurdu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kredi Garanti Fonu'nu Kurban Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını bildirdi.

Grand Cevahir Oteli'nde İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin (İŞHAD) düzenlediği sohbet kahvaltısında soruları yanıtlayan Ergün, Kredi Garanti Fonu'nun bazı yerlerde şube açma kararını dün itibariyle verdiğini belirtti.

Bakan Ergün, dün akşam Kocaeli'nde bir Kredi Garanti Fonu şubesini açma kararını duyurduklarını anımsatarak, şunları söyledi:

''Kredi Garanti Fonu'nu bayramdan sonra başlatmış olacağız. Başka yerlerde de şubeler açılacak. Bayramdan sonraki kısa zaman içinde Kredi Garanti Fonu, kredi ve teminat sorunu yaşayan KOBİ'lerimiz için hayata geçme noktasına gelmiş olacaktır. Yaklaşık 12-13 milyar liralık bir kredi hacmi daha bu çalışmalara ilave kredi desteği olarak, KOBİ'lerimize bu kanal açılmış olacaktır.''

-"YÜKSEK TEKNOLOJİLİ ÜRETİM ARTACAK"

Bakanı Ergün, yakında açıklayacakları ''Sanayi Strateji Belgesi'' ile orta ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracat içindeki payını artırmayı, düşük teknolojili sektörlerde ise katma değeri yüksek ürünlere geçişi sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Teknogirişim Sermayesi Desteği kapsamında genç girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe desteği sağladıklarını belirten Ergün, ''Bize çoğu yerde 'bu gençler paranızı batırırsa' diyorlar biz de diyoruz ki; 'paramızı batıran bu gençler olsun'. Her yıl 100 teknogirişimciyi destekleyeceğiz'' diye konuştu.

Bakan Ergün, esnaf ve sanatkarlar için yeni bir vizyon ortaya koyacak, sorunlarını belirli bir yol haritası çerçevesinde çözecek olan ''esnaf stratejisi'' üzerindeki hazırlıkların da son aşamaya getirdiklerini ve en kısa sürede eylem planıyla birlikte hayata geçireceklerini bildirdi.

-KOSGEB-

Bakan Ergün, 2009 yılında ekim sonu itibariyle KOSGEB aracılığıyla 10 bin 571 işletmeye 54 milyon lira destek sağladıklarını dile getiren Ergün, şunları kaydetti:

''Son olarak uygulamaya koyduğumuz 100 bin KOBİ'ye destek paketiyle; esnaf ve sanatkarlarımız ile tüm işletmelerimize 2,5 milyar liralık kredi kullandırmayı hedefliyoruz. İlk 3 ayı ödemesiz, toplam 15 ay vadeli olacak bu programla işletme başına 25 bin üst limitli, kadın girişimcilerimize ise pozitif ayrımcılık yaparak 30 bin liraya kadar kredi kullandıracağız.

Kredi faizinin yüzde 75'i KOSGEB, yüzde 25'i ise KOBİ'lerimiz tarafından ödenecek. 4 Kasım 2009 tarihinde başvuru kabulüne başladığımız 100 bin KOBİ Destek Kredi Programına işletmelerimiz yoğun ilgi gösterdiler. KOSGEB veri tabanına 12 Ekim 2009 tarihinden günümüze kadar 150 bina yakın işletme kaydoldu. Başvuru kabulünden itibaren, kredi programına ise 90 bin civarında işletme başvuru yaptı. Ay sonunda 100 bin rakamını rahatlıkla bulacağımıza inanıyorum.''

-"KOMŞULARLA MAKSİMUM TİCARET"-

Nihat Ergün, bu zamana kadar 'komşularla sıfır problem' politikası izlediklerini, şimdi de bu politikanın ikinci versiyonunu olan 'Komşularla maksimum ticaret' politikasını devreye soktuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Evvela problemleri ortadan kaldırmak lazım ki sonra ticaret ve işbirliği gelişsin. Son dönemde attığımız adımlarla, uyguladığımız bu politika ile üretim çarkları yeniden dönmeye başlamıştır. Dış politikada bu yükleri üzerinizden attığınız zaman komşularınızla da uzak ülkelerle de ilişkileriniz, ticaretiniz gelişir. Peki içeride demokrasi eksiğimizin, insan hakları eksiğimizin, hukuk eksiğimizin maliyetlerini taşımaya mecbur muyuz?

Türkiye'nin insan hakları, özgürlükler, hukuk alanındaki, demokrasi alanındaki eksiklikleri, ekonomik riskleri de beraberinde getirmiştir. Tüm bunları ortadan kaldırmak için mutlaka Türkiye'nin bu meseleleri halletmesi ve kalkınmasını adalet üzerine inşa etmesi gerekir.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title