Haberler

KPSS'de kaç nete kaç puan gelir (Net sayısına göre puan)

Güncelleme:

KPSS'de kaç nete kaç puan gelir (Net sayısına göre puan) 2016 KPSS sonrası adayların yaptıkları net sayısına göre alacakları puanı nasıl hesaplaması gerektiğine yönelik bilgiler haberimizde.

2016 yılı Lisans kamu personel seçme sınavı geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Sınava yaklaşık 1 buçuk milyon adayın katıldığı tahmin ediliyor. 2016 Lisans KPSS sınav sonuçları 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak. Peki KPSS zor muydu kolay mıydı? 2016 KPSS'de kaç nete ne kadar puan gelir? KPSS'de genel yetenek neti çok olana iyi puan gelir mi? 2016 KPSS'de genel kültür çok mu kolaydı? 2016 KPSS zor muydu? gibi sorular adaylar tarafından merak ediliyor.

Hiç şüphe yok ki 2016 yılı KPSS'de Türkçe ve matematik testleri hem zaman alıcı hem de geçmiş yıllara göre zorlayıcıydı. Genel Kültür kısmı ise geçmiş yıllara göre kolay ama yine de bilgi ağırlıklı sorulardı. Özellikle tarih sorularının %80'i neredeyse direk bilgi sorusuydu. Peki 2016 yılında kpss de kaç nete kaç puan gelir? Bu yıl KPSS puanları düşer mi? 2016 yılı KPSS puan hesaplaması nasıl yapılır? Bu yıl çok nete az puan mı gelir? gibi sorular da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Bu yıl KPSS'de çok net yapmaktan ziyade Genel Yetenek kısmından çok net yapabilmek önemliydi. Örneğin iki adayı ele alalım. 1. adayın Genel yetenek kısmı 50 net ve genel kültür kısmı 30 net olsun. Bu adayın 80 neti olmuş oluyor. 2. adayın ise 35 genel yetenek 50 genel kültür neti olmuş olsun. Bu adayın 85 neti olmuş oluyor. 1. olarak ele aldığımız örneklem adayın 80 neti olmasına rağmen genel yetenek neti fazla olduğu için puan olarak 2. olarak örneklem aldığımız 85 puanlı adayı geride bırakabilir.

Tabi 2016 kpss sonuçları açıklanınca ve istatistiki bilgiler yayınlanınca daha fazla bilgi sahibi olacağız fakat 2016 KPSS'de Genel Yetenek kısmında Türkiye ortalama net sayısı 12-15 arası ve Genel Kültür kısmında ise 19-23 arası olacağı tahmin ediliyor. Konu ile ilgili olarak süreci takip ediyoruz. 2016 yılı KPSS punaları açıklanınca detaylı olarak tekrar değerlendirme yapacağız. Bilindiği üzere 24 temmuzda öabt sınavı var. Bu sınav da öğretmenlerin atama puanını hayli etkileyecek. Konuyu takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

KPSS Gündem Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

benım 30 gy 51 gk netm var puanım kac olur acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title