Haberler

Kozçeşme Köyü Merasına Tohum Ekildi

Biga’nın Kozçeşme köyünde mera ıslah çalışması kapsamında tohum ekimi ve gübreleme etkinliği düzenlendi.

Biga'nın Kozçeşme köyünde mera ıslah çalışması kapsamında tohum ekimi ve gübreleme etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, AK Parti İl Genel Meclis üyesi İbrahim Eren, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Çanakkale İl Koordinatörü Ümit Ortan, Biga Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi(ÇOMÜ)Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Ahmet Gökkuş, Biga Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Dr. Muhammet Akkaya, Kozçeşme Muhtarı Ahmet Tozan, İşletme Şefleri, Daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve köy muhtarları katıldı.

Etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, proje kapsamında bin 500 dekar alanda ıslah çalışması başlatıldığını,243 dekar sahada bulunan karaçalı ve istenilmeyen diri örtünün temizlendiğini söyledi. Ulusoy, "Aynı alanda üst toprak işlemesi yapıldıktan sonra kamışsı yumak, İngiliz çimi, yonca, korunga, ak üçgülden oluşan bin 886 kilogram mera bitkisi tohumu ekilmesi uygun görüldü. Yapılan toprak analizleri sonucu 6 bin kilogram gübrenin meraya atılması planlandı ve 100 bin lira harcandı. Kozçeşme köyümüzde 2 bin 190 büyükbaş, bin 145 küçükbaş hayvan kayıtlıdır. Yapılan mera ıslah çalışması ile köydeki hayvan varlığının daha iyi şartlarda otlatılabilmesi, yem veriminin ve kalitesinin yükseltilmesi, hayvansal ürün miktarının arttırılması, hayvanların sevk ve idaresinin kolaylaştırılması, yangın tehlikesinin azaltılması, yörede yapılan ağaçlandırma çalışmalarında dikilen fidan büyümesine etki eden olumsuz faktörlerin azaltılması, havzalarda su veriminin artması, erozyonun azaltılması amaçlanmıştır" diye konuştu. Daha sonra protokol üyeleri tarafından meraya tohum ekildi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Işık Kozçeşme ulusoy Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title