Haberler

Kozalaklar Sepet, Avize, Tabak Altlığı Haline Geliyor

Güncelleme:

Antalya'nın Akseki ilçesinde 79 yaşındaki Hasan Erdoğan, kozalaklardan sepet, avize ve tabak altlığı gibi ürünler yapıyor.

Akseki'nin Bademli beldesinde yaşayan 79 yaşındaki Hasan Erdoğan, ormandan topladığı çam kozalaklarından çeşitli eşyalar yapıyor.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleği olan kaşıkçılık işini 55 yıl yaptıktan sonra 13 yıl önce bıraktığını söyledi.

Çam kozalaklarından sepet, avize, meyve tabağı, şekerlik ve tabak altlığı yapmaya başladığını bildiren Erdoğan, kozalakları birbirine bağlamada yapıştırıcı kullanmadığını kaydetti. Kozalakları yumuşak kiremit teli ile boğarak sepet, avize ve tabak altlığı haline getirdiğini anlatan Erdoğan, ürünlerini pazarlama sorunu olmadığını belirtti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kaşıkçılık mesleğini bıraktıktan sonra çam kozalağından sepet örmeyi kendi kendime öğrendim. Bir sepeti örerken 50 ile 70 civarında çam kozalağı kullanıyorum. Günde ancak bir iki sepet veya tabak altlığı üretebiliyorum. Yaptığım ürünleri 35 ile 50 lira arasında fiyattan satıyorum. Pazarlama sorunum yok, siparişleri bile yetiştiremiyorum."

Sepet örme kursu açtı

Akseki Kaymakamlığı tarafından bu mesleğin yok olmaması için "Kozalaktan Sepet Örme" kursu düzenlendiğini ifade eden Erdoğan, "Kaymakamlığın ricası ile 64 saatlik kurs düzenledik. Kursa 13 kadın kursiyer katıldı. Kursiyerlerimiz şimdi kendi evlerinde sepet örerek geçimlerine katkı sağlıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Erdoğan Bademli Akseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title