Haberler

Koyunoğlu Müzesi'nde "Konya Kültürü" Konferansı

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği’nce "Konya Kültürü" konulu konferans düzenlendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Koyunoğlu Şehir Müzesi ile Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği'nce "Konya Kültürü" konulu konferans  düzenlendi.

Koyunoğlu Müzesi bünyesinde bulunan "Koyunoğlu Tarihi Konya Evi" konferans salonunda, yazar-gezgin Zeki Oğuz, uzun yıllarda oluşturduğu "Konya Fotoğrafları Koleksiyonu"ndan bir bölümü slaytlar halinde sundu.

Oğuz, yaptığı konuşmada, Konya'nın kadim maddi zenginliklerinin yazılarak, resmi çekilerek kalıcı hale getirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci ise Oğuz'un yazarlığı yanında Konya gezgini olduğunu belirtti.

Küçükbezirci, Oğuz'un Konya ile ilgili topladığı görüntüler-fotoğrafların bugün ve gelecek elli-yüz yılda belgesel olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Koyunoğlu Müze Müdürü Hasan Yaşar, Oğuz'a kitap hediye etti. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Koyunoğlu Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title