Haberler

Köylülerin Kanalizasyon Talebi

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yağızca köyü sakinleri köy içinde açıktan akan kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yağızca köyü sakinleri köy içinde açıktan akan kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

50 haneli ve 280 nüfusu bulunan Yağızca köyü sakinleri köy içinden akan kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda yol ve içme suyu ihtiyaçları karşılanan Yağızca köyünün en büyük sorununun kanalizasyon olduğunu belirten Yağızca Köyü Muhtarı Necmettin Kovalar, bu sorunun da ortadan kalkmasıyla birlikte köylerinin tam manasıyla medeniyete kavuşacağını söyledi. Köylerinde şimdiye kadar yapılan çalışmalardan ötürü ilgililere teşekkür eden Kovalar, kanalizasyon sorununun bir an evvel çözülmesi gerektiğini söyledi. Kovalar, "50 hane ve 280 nüfusa sahip köyümüzün temel ihtiyaçları olan yol ve su ihtiyacımız karşılanmış durumda. Bu hizmetlerin bize gelmesini sağlayan devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ancak en az bunlar kadar öneme sahip olan kanalizasyon sorunumuzun da bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Daha önce köyümüze gelip incelemelerde bulunan sağlık yetkilileri, mevcut sorunun sağlık açısından ciddi sıkıntılar oluşturabileceğine dair rapor tutup gitti. Kanalizasyon sorunu sadece köylere hizmet götürme biriminin bütçesiyle çözülebilecek bir sorun değil. Bunun için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin destek sunması gerekmekte. Bu konuda da Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İbrahim Taşyapan ve Miletvekili Eşref Taş'tan destek bekliyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title