Haberler

Köylerin En Önemli Sorunu 'Su'

KİLİS (İHA) – Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kilis’teki köylerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorununun çözümü için İl Özel İdaresi’nin yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

KİLİS (İHA) – Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Kilis'teki köylerde yaşayan vatandaşların içme suyu sorununun çözümü için İl Özel İdaresi'nin yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Genel Sekreter Mustafa Bolat, Kilis'te, bulunan yerleşim yerlerinden büyük bir kısmı içme suyunu kuyulardan karşılandığını belirterek, "Özellikle yaz aylarında büyük kaynak ve emek harcanarak yapılan tesislerin bir çoğu kaynak kuruduğu için atıl kalıyor. İl Özel İdaresi eldeki bütün imkanları seferber ederek, teknik ekipçe belirlenen yerlere sürekli sondaj vuruyor. Bu yıl şu ana kadar 60'a yakın sondaj çalışması yapıldı. Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından ilimize tahsis edilen sondaj makinesi devamlı çalışıyor. Bunun yanında özel sektör ve ilimizin hayırseverlerinden olan ve Adana'da yaşayan bir vatandaşımız özel idareye her yıl 10 adet sondaj yaptırmayı taahhüt etti ve bu yıl çeşitli köylerimize 10 adet sondaj vurdurdu. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda 11 adetinde suya rastlandı. 50 ile 400 metreye kadar sondaj çalışması yapılan yerleşimlerin su sorununu çözmek için durmadan çalışıyoruz. Hayırsever vatandaşımız su ve kanal hizmetleri müdürlüğü ve sondaj ekibinde çalışan bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İdaremiz sondaj çalışmalarında köylerimizin yanı sıra başta Askeri Karakollar olmak üzere, okullar ve diğer kamu kurumlarına da hizmet götürüyor" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bolat Kilis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title