Haberler

Köylere Yangın Söndürme Tankeri ve Çöp Konteynırı

Kütahya’da, İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı bazı köy muhtarlıklarına yangın söndürme tanker ve çöp konteynırı verildi.

Kütahya'da, İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı bazı köy muhtarlıklarına yangın söndürme tanker ve çöp konteynırı verildi.

Düzenlenen törende konuşan Vali Şerif Yılmaz, il genelinde kapanan 42 beldeye ait taşınmaz varlıklar ile personellerin il özel idaresine devredildiğini anımsattı.

Yılmaz, "Bilindiği gibi, belediyelerimizle beraber yaptığımız iş birliği çerçevesinde özellikle kırsal alanda yangına müdahale anında en kısa sürede müdahale için belediyelerimizle işbirliği yaptık. Yeni bir ek maliyet getirmeden Belediyelerde, Muhtarlıklarda, Valilikte, Özel İdarede de tek bir kaynağı kullanıyoruz. Bu milletin verdiği vergiyi kullanıyoruz. Bunun en iyi şekilde kullanılmasıyla ilgili İl Genel Meclisimiz bir karar aldı. Belediyelerimizle beraber iş birliği yapalım, bu işbirliği çerçevesinde 6360 sayılı yasa ile kapanan belediyelere ait araçlarımızı yine o bölgeye hizmet verecek en yakın belediyelerimize devrederek, belediyelerimizde hizmetlerini bizim sorumluluk alanlarımızdaki köylerimize götürsünler. Çünkü onlarında hukuki sorumluluklarını da bu vesileyle kurtaralım istedik.Bu çerçevede yaptığımız çalışmayla kapanan beldelerin çöp konteynırları yoktu ve 500 adet konteynır dağıttık, biz bu hizmetleri sadece kapanan beldelerde değil, kapanan belde güzergahında bulunan alanlarda da çöp toplamayı gerçekleştirmek ve daha sonrada tüm köylerimizde bu hizmetleri aralıksız olarak sürdürülmesini hedefledik. Burada belli güzergahlarda olan köylerimizin çöplerinin toplanmasına alt yapı oluşturacak konteynırlar dağıtacağız. Yine geriye kalan köylerimizle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza müracaatımız oldu, bu konuda ben huzurlarınızda Vekillerimize de teşekkür ediyorum. Vekillerimizin destekleri ile beraber çöp toplama kamyonu ve konteynırla beraber kendi İl Özel İdare bütçemize dokunmadan inşallah onları da devreye sokmak suretiyle diğer kalan köylerimizde ki ihtiyaçları temin etmiş olacağız. Daha önce belli köylerimize su tankları vereceğimizi söylemiştik. Bu verdiğimiz Yangın Söndürme Tankerleri ile belli uzaklıkta olan yerlerde zaman itibariyle yangının ilk çıktığından geçecek süre dikkate alınmak suretiyle yangına müdahale edilmesi amacıyla verilmektedir. İşte bugün burada Merkez ilçemizle ilgili programı onun için gerçekleştiriyoruz.İlçelerimizde bazı malzeme ve ekipmanlar İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından alındı. O nedenle farklı tarihlerde dağıtımları yapıldı. İlçelerde Kaymakamlarımız ve İl Genel Meclis üyelerimizle birlikte hangi köylerin ihtiyacı varsa tespit edildi ve dağıtımlar bu doğrultuda yapıldı. Bir hususta yangın hidrantları ile ilgiliydi, özellikle köylerimizde bazı sokaklara itfaiye araçları giremiyor, bu küçük tanklarla köyün içinde girilmesi zor olan yerlere girmeyi ve yangına en kısa zamanda müdahale etmeyi düşündük, yine acil durumlarda su takviyesi açısından da tüm köylere hidrant almaya çalıştık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyelerince 15 merkez ilçe köy muhtarlığına malzeme ve ekipman teslim belgeleri ile birlikte yangın söndürme tankerleri ve çöp konteynırları teslim edildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title