Haberler

Köylere Hizmet Götürme Birliğine Teşekkür Plaketi

Nazilli Muhtarlar Derneği, 2013 yılında ilçeye bağlı 60 köye yapılan 17 Milyon TL’lik hizmet için teşekkür etti.

Nazilli Muhtarlar Derneği, 2013 yılında ilçeye bağlı 60 köye yapılan 17 Milyon TL'lik hizmet için teşekkür etti. Nazilli Köylere Hizmet Götürme Birliği üyelerine, yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür eden Dernek Başkanı İyigün Carlat, teşekkür plaketi ile birlik üyelerini onurlandırdı.

Nazilli Kaymakamlık makamında düzenlenen törende, 2013 yılı içerisinde kırsalda yaşayan insanların yaşam standartlarının yükselmesi için yapılan birçok yatırım oldu diyen Nazilli Muhtarlar Derneği Başkanı Hasköy Muhtarı İyigün Carlat; "2013 yılında köylerimizin tamamına birçok yatırım yapıldı. Bundan dolayı kırsalda yaşayan insanlar olarak son derece memnunuz. Memnuniyetimizi de bu plaket töreni ile dile getirmek istedik. Nazilli Muhtarlar Derneği olarak, Nazilli'ye bağlı köylerde yaşayan vatandaşlarımız adına hizmetlerin yapılmasında emeği geçen Nazilli Köyler Hizmet Götürme Birliği Başkan ve encümen üyelerine teşekkür ediyor, 30 Mart'a kadar olan süreçte başarılar diliyorum" dedi.

KÖYLERE 17 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Nazilli'nin köylerine yapılan hizmetlerden dolayı verilen plaketi şahsı adına değil de Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görevli herkes adına aldığını ifade eden Kaymakam Mehmet Okur ise; "Birlik olarak bu yıl 7 milyon TL'yi köylerimize hizmet götürme birliği kanalı ile yardım olarak götürdük. 2013 yılında köylerimiz adeta şantiye şeklindeydi. Her köyümüz yüklü miktarlarda yardım aldı. Köylülerimizin hizmetlerin en iyisine layık olduğunu düşünüyoruz. Bu bilinçle hizmetleri götürürken de en ufak bir şayiaya, olumsuzluk ve yanlış anlaşılmaya meydan verecek herhangi bir şeyle karşılaşılmamasına özen gösterdik. Özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliği çalışanlarına, encümen üyelerine ve il genel meclisi üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yardımı bize tahsis eden sayın valilerimiz olmak üzere tüm İl Özel İdaresi meclisine ve çalışanlarına da teşekkürlerimizi bir borç biliyorum. Bu yardımın köylerdeki vatandaşlarımıza ulaşmasında gerçekten de bu sene olağanüstü bir gayretle çalışılırken, 7 milyon TL diyoruz ama bunun köylere yansıması çok daha fazla oldu. Ayrıca İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımızın gayretleri ile de 7 Milyon TL'nin haricinde 10 Milyon TL'lik ödenek çıkartılarak köylerimize hizmet götürüldü" ifadelerini kullandı.

2013 YILINDA 174 PROJE GERÇEKLEŞTİ

Nazilli'de Köylere Hizmet Birliği olarak, gerçekleşen bütçe dahilinde 2013 yılında 146 köy yardımı, 12 içme suyu projesi, 5 yol sektörü, 11 okul bakım onarım projesi ile toplamda 174 proje gerçekleştirildiğini söyleyen Kaymakam Okur; "Birliğimiz tarafından yol çalışmalarımızda köy merkezleri ve ana arterlere toplamda 141 bin 367 metrekare parke taşı döşenmiş, 60 kilometreye yakın asfaltlama çalışması yapılmıştır. İçme suyu çalışmalarımızda 12 adet köyümüze proje yapılmış ve yıl itibariyle ilçemizde susuz köy bulunmamaktadır. Suyu yetersiz olan iki köyümüze sondaj çalışması yapılmış fakat arazi koşulu nedeniyle yeterli suya ulaşılamamış olup, sorunun çözümü için farklı projeler üretilmektedir. Köylerimizin sosyal yaşam koşullarının iyileştirilip, daha yüksek bir seviyeye getirmek amacıyla çelik çatı, tuvalet, düğün salonu, köy konağı yapımı ve mevcut bakım onarımlar atık su kanal yapımı gibi Köy yardımları bazında toplam 174 proje hayata geçirilmiştir. Köy okullarımızın ve ilçe merkezinden bulunan bazı okullarımızda eğitim seviyesini yükseltmek ve öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim görmesini sağlamak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğümüzün talebi doğrultusunda 11 okulumuzun bakım ve onarımları Birliğimiz tarafından tamamlanmıştır" diyen Kaymakam Okur; "Köylere 2 milyon 900 Bin TL'lik yardım yapılırken, içme suyu çalışmalarına 805 Bin 670 TL, yol çalışmalarına 2 Milyon 464 Bin TL, İlk ve Orta Okullarının bakım-onarım işleri için 585 Bin TL, Birlik kaynaklı projeler için 178 Bin TL ve Cari Giderler için 54 bin 330 TL harcanmıştır" şeklinde konuştu.

PLAKETLE ONURLANDIRILDILAR

Türkiye Muhtarlar Derneği Nazilli Şubesi tarafından Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne teşekkür plaketi verildi. Törende Dernek Başkanı İyigün Carlat-Kaymakam Mehmet Okur'a, Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Küçükdeğirmenci-Ahmet Eker'e, Zeki Açık-Kadir Mutlu'ya, Dündar Balcıoğlu-Necmettin Ünüvar'a ve Ramazan Çelik ise Celal Çelen'e plaketlerini takdim ederken, etkinliğe katılamayan Mehmet Güler'in plaketi ise daha sonra kendisine takdim edileceği öğrenildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mehmet Okur Nazilli Hasköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title