Haberler

Köydeki Ev İnşaatı Kazısında Tarih Çıktı

Güncelleme:

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde ev inşaatı temel kazıları sırasında tarihi kilise kalıntılarına rastlandı, bölge SİT alanı ilan edildi.

Taşköprü'nün Kese köyünde oturan Ahmet Çetin, 1979 yılında yanan ahşap evin bulunduğu arsa üzerine yeni bir ev yapmayı planladı. Çetin ailesince başlatılan inşaat temel kazıları sırasında tarihi kalıntılara rastlanması sonucu durum Kastamonu Müze Müdürlüğü'ne bildirildi. Köye gelen yetkililer, arsanın bulunduğu bölgeyi SİT alanı ilan etti.

Durumu Müze Müdürlüğü'ne bildiren Çetin ailesi, uzun yıllar sürecek bir hukuk mücadesi başlatırken, arsalarında ne inşaat yapabiliyor, ne de arsalarının kamulaştırılmasını sağlayabiliyor. Olayı yaşayan arsa sahibi Ahmet Çetin, "1979 yılında evimiz çıkan bir yangında yandı, ardından yeni bir ev yapmak için temel kazısı yaptık. Bu sırada tarihi eser kalıntılarına rastlayınca durumu hemen Kastamonu Müze Müdürlüğü'ne bildirdik. Köye gelen yetkililer, arsamızın da içinde bulunduğu bölgeyi SİT alanı ilan etti. Zaman içerisinde Müze Müdürlüğü ile defalarca irtibata geçtik, alanın kamulaştırılarak bedelinin ödenmesini istedik, ancak çeşitli bahanelerle 30 yıl boyunca oyalandık. En son geçtiğimiz ay Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yolladığımız bir maille sondaj kazılarının yapılması sağlandı. Bizim bu süreçte isteğimiz alanın detaylı bir kazı çalışması ile gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması ve köyümüzün bundan mümkün olduğunca faydalanması yönünde ve bizim de mağduriyetimizin giderilmesi başlıca talebimiz" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan köy Muhtarı Ahmet Özkan ise "Böylesine önem taşıyan bir tarihi eserin köyümüzde bulunması bize mutluluk veriyor. Ancak Müze Müdürlüğü yetkililerini tarafımıza konuyla ilgili bir açıklama yapmamaları endişe verici. Umut ediyorum ki devletimiz tarihimize sahip çıkar ve köyümüzde bundan en iyi şekilde faydalanır." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Taşköprü Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title