Haberler

Köyde Ürettiklerini Sosyal Medyada Satıyorlar

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nce Çobanisa Mahallesi'nde düzenlenen kursa katılan kadınlar, evde yaptıkları ürünleri sosyal paylaşım sitesinden satıyorlar.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi'nce Çobanisa Mahallesi'nde düzenlenen kursa katılan kadınlar, evde yaptıkları ürünleri sosyal paylaşım sitesinden satıyorlar.

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihay Kaya, Manisa'nın büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönüşen köylerde kadınlara yönelik düzenledikleri kurslara gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Yukarı Çobanisa Mahallesi'ndeki kursta 26 kursiyerin eğitim aldığını kaydeden Kaya, "Kursa mahallede ikamet eden her yaş gurubundan kadın katılıyor. Belirli bir yaş sınırımız yok. Kursiyerlerimizin en küçüğü 15, en büyüğü ise 70 yaşında." dedi.

Kursiyerlerin becerilerini geliştirip yeni öğrendikleri el işi ürünlerin beğenildiğini anlatan Kaya, "Burada kursiyerlerin en büyük sıkıntısı, yaptıkları işlerin tanıtılması ve pazarlanması. Öğreniyorlar ve üretmeye başlıyorlar ancak ürettiklerini satacak pazarı bulamıyorlar" dedi.

İstihdama yönelik kurslar

Manisa Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Necmettin Okumuş, kurs için mahalledeki caminin müştemilatının düzenlenerek sınıf haline getirildiğini belirtti. İl genelinde 50 bin kişiyi hedeflediklerini, amaçlarının "Manisa Bezi ve El Sanatları" alanında ön plana çıkmayı sağlamak olduğunu dile getiren Okumuş, "Kursun açılmasına yönelik talebin geldiği her yerde kurs açmak için elimizden geleni yaparız. Burada da açılan istihdama yönelik kursumuz var. Manisalı girişimcilerin bu işin ucundan tutmalarını ve bu işe el vererek desteklemelerini bekliyoruz. Çünkü bu ev hanımlarının aile bütçesine katkı sağlamak adına yaptıkları çok büyük bir atılım. Bunun bir örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Çetin ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Ekim 2014'ten bu yana açtıkları 140 ayrı kursta 2 bin 400 kursiyerin eğitim gördüğünü  kaymakamlık ve belediyenin de destek verdiğini kaydetti.

Kurs öğretmeni Münevver Pala ise, ev hanımlarına el nakışı, kasnak işleme ve boncuk işleme gibi el işi eğitimi verdiklerini belirtti.  En önemli sıkıntılarının ürünleri tüketici ile buluşturmak olduğuna işaret eden Pala, şimdilik sosyal paylaşım sitesinde satışa sunduklarını ifade etti. Pala,  "Kursiyerlerimiz öğrendikleri işler ile ürettikleri ürünlerini, sosyal paylaşım sitesindeki sayfamızda yayınlayarak satışa çıkarıyoruz. Amacımız bayanların özgüvenlerini kazanmalarını sağlayarak, aile bütçelerine katkı vermeleridir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title