Haberler

Köyceğiz'de Oylar Yeniden Sayılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde seçim heyecanı sona ermedi.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde seçim heyecanı sona ermedi. 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından Ak Parti adayı Kamil Ceylan 10 oy farkla galip ayrılmış, ancak CHP seçime itiraz edince itiraz edilen sandıklara yönelik yapılan yeniden sayım sonucu, bu defada 3 dönemdir başkanlığı yürüten CHP'li Salih Erbay'ın 4 oy farkla seçimi kazandığı açıklanmıştı. Bu defada Ak Parti itiraz edince oylar yeniden sayılmış ve Kamil Ceylan lehine 17 fark olduğu açıklanmıştı. Bu karara da CHP'liler itiraz etti, ancak İlçe Seçim Kurulu bu itirazları kabul etmemesi üzerine CHP İl seçim kuruluna başvurdu. İlçede gerginliğin aratması üzerine Muğla'dan çevik kuvvet ve Toma ekipleri ilçede geniş güvenlik önlemi almışlardı.

Muğla İl Seçim Kurulu'nda CHP'nin yaptığı itirazın değerlendirmesi sonucu 39 sandığın yeniden sayılmasına karar verildi. Oylar Cumartesi günü öğle saatlerinde yeniden sayılmaya başlandı. Sayımın sağlıklı yapılması ve Adliye önünde kalabalık oluşmaması için adliye bahçesine polis şeridi çekilerek vatandaşların giriş çıkışlarına engel olunurken, vatandaşlar adliye etrafındaki yeşillik alanlarda çay içip yemek yiyerek seçimin sonucunun açıklanmasını bekliyor. Emniyet güçleri de olası bir olaya karşı hazır bekliyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan CHP Köyceğiz İlçe Başkanı Nazim Ünoğlu, "Seçim sonrası Ak Parti ve bizim itirazlarımız vardı. AK Parti'nin itiraz ettiği sandıklar açıldı, ancak bizim itiraz ettiğimiz sandıklar açılmamıştı. Biz de İl Seçim Kuruluna başvurarak 39 sandığın yeniden sayılmasını istedik ve İl Seçim Kurulunca bu sandıkların yeniden açılması için karar çıktı. Sandıkların sayımı tamamlandıktan sonra kararı göreceğiz. Hiç olmazsa vatandaşlarımızın sandıklarımız açılmadı yönünde bir düşüncesi oluşmayacak, herkesin de istediği buydu. Vatandaşımız da rahatlayacak, biz de rahatlayacağız. Sonuç ne çıkarsa çıksın,bizler de saygı duyacağız" dedi.

Bu arada Muğla'nın Dalaman ilçesinde de itirazlar nedeniyle seçim bir türlü sonuçlanamamıştı. 30 Mart akşamı sandık başında partilerin görevlilerinin yanlış bilgilendirmesi sonucu önce Ak Parti ardından da MHP seçimi kazandığı yönünde bilgi alınca konvoy oluşturmuştu. CHP'ye ise seçimi kaybettiği yönünde bilgi gelince partililer evlerine dönmüştü. Ancak sabah resmi seçim sonuçları açıklanınca CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın Ak Parti adayı Süleyman Camuzcuoğlu'na 12, MHP adayı Sedat Yılmaz'a karşı da 60 oy farkla seçimi aldığı açıklanmıştı. Bunun üzerine hem MHP, hem de AK Parti tarafından İlçe Seçim Müdürlüklerine itiraz edildi. İtiraz edilen sandıklara yönelik yapılan yeniden sayım sonucu CHP adayı Muhammet Şaşmaz'ın 10 oy farkla seçimi kazandığı açıklandı. Ak Parti itirazını İl Seçim Kuruluna taşıdı, ancak karar değişmedi. Cumartesi gününe sarkan karar sonucu Şaşmaz'ın 10 oy farkla seçimi aldığı İl Seçim Kurulunca da onaylandı. Ak Parti'nin itirazını Yüksek Seçim Kuruluna taşıyacağı belirtiliyor.

Seçimi 10 oy farkla kazandığı açıklanan CHP'li Muhammet Şaşmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "30 Mart akşamı Türkiye bir seçim yaptı, Dalaman'da ise özel bir seçim vardı. 3 parti de eşit şartlarda yarışa girdik. 30 Mart akşamı yanlış anlaşılmadan ötürü önce Ak Parti sevindi konvoy oluşturdu. Saat 02.30 sıralarında bu defa MHP aynı şekilde konvoy yaptı. Sabah biz İlçe Seçim Kurulunda aldığımız tutanakla seçimi 12 oy farkla aldığımız ortaya çıktı. Ak Parti ve MHP hakları olan bir şekilde seçime itiraz ettiler. İlçe Seçim kurulunda yapılan itirazlar sonucu seçimi 10 oyla kazandığımız açıklandı. Bunun üzerine Muğla'ya itiraz ettiler. Bugün itibari ile Dalaman Belediye Başkanıyım" dedi.

Seçim öncesi ve 5 yıllık İl Genel Meclisi üyeliği sürecinde çok çalıştıklarını belirten Muhammet Şaşmaz, "Halkımızın tercihi bizden yanan oldu. 25 yıl aradan sonra partim adına Dalaman'da Belediye Başkanlığını kazandırmaktan mutluyum. Diğer adaylarla seçim döneminde hiç taşkınlık yaşanmadan bir seçim süreci yaşadık, buna büyük katkı sağladılar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Biz artık Dalaman'ın Belediye Başkanıyız. İyi bir seçim yaşadık, mutluyuz, Dalaman'a hayırlı olsun" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Köyceğiz Dalaman Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title