Haberler

Köyceğiz-Dalyan Turizm Kitabı Tanıtıldı

"Köyceğiz-Dalyan, Doğanın Dehlizlerinde Yolculuk" isimli kitap düzenlenen kokteylle tanıtıldı

Muğla'da turizmin geliştirilmesi, tanıtılması ve bölgedeki tarihin gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bastırılan

"Köyceğiz-Dalyan, Doğanın Dehlizlerinde Yolculuk" isimli kitap düzenlenen kokteylle tanıtıldı.

Muğla Valisi Fatih Şahin kitabın hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlandığı belirtilen kitabın FAYA Turizm Ltd. adına Yücel Okutur sponsorluğunda, Köyceğiz ve Dalyan Belediyelerinin katkılarıyla basıldığı, Kitabın gelirinin ise Köyceğiz-Dalyan Doğa Tarih Derneğine kalacağı bildirildi.

Arkeolog Altan Türe tarafından 40 yılı aşan gözlem ve araştırmaların ürünü olarak hazırlanan, fotoğraf seçimleri, grafik düzenlemeleri ve editörlüğünü Fulya Okutur'un yaptığı "Köyceğiz-Dalyan, Doğanın Dehlizlerinde Yolculuk" isimli kitaptaki geniş kapsamlı bilgilerle turizm için bir rehber, Köyceğiz ve Dalyan'ın uluslararası tanınırlığını daha da artıracak bir yayın, doğal ve tarihi çevre korumacılığı bilincini geliştirecek referans kaynağı olacağı kaydedildi.

Kitabın editörlüğünü yapan Fulya Okutur Köyceğiz Dalyan bölgesini, tarihinden, jeolojik dönemlere kadar irdeleyen, kültürel hayatı anlatan bu kadar kapsamlı yazılan bir kitap olmadığına değinerek, "Yıllarca bir turizmci olarak bölgemize gelen acentelere beldeyi anlatırken bununla ilgili eksiklik hissettik.

Bu konuda başarılı çalışmaları olan Altan Türe ile çalışarak bu eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum. Benim için de son derece mutlu edici bir çalışma" dedi.

Yücel Okutur ise "Bölgemizde Köyceğiz ve Dalyan'ın bir bütün olduğunu düşünerek bu kitabın çıkmasını çok arzu ettim. Bu kitap bölgemizdeki hem bilimsel hem kültürel hem de tarihsel bütün konulara ve turizm açısından da belge niteliğinde oldu" diye konuştu.

"Köyceğiz-Dalyan, Doğanın Dehlizlerinde Yolculuk" isimli kitap tanıtım kokteyline Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, çevre ilçelerin belediye başkanları, daire amirleri davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, kitabın bölgeyi tanıtımda çok büyük fayda sağlayacağını belirterek emeği geçenleri kutladı. Sarı, Altan Türe ve Fulya Okutur'a çiçek ve plaket verdi.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title