Haberler

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar Açıklaması

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bazı belli kırmızı çizgiler vardır, onların aşılmaması gerekir. Her devletin, bu sınırları dikkate alarak hareket etmesi gerekir" dedi.

ÖMER ÜRER - Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bazı belli kırmızı çizgiler vardır, onların aşılmaması gerekir. Her devletin, bu sınırları dikkate alarak hareket etmesi gerekir" dedi.

Yağcılar, AA muhabirine, Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin oldukça sağlam olduğunu ve önümüzdeki süreçte de bu durumun güçlenerek devam edeceğini belirtti.

Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili olarak, "Elbette bu konuda Türkiye haklıdır" diyen Yağcılar, şöyle devam etti:

"Bu konuda biz de Türkiye'ye desteklerimizi sunmaktayız. Türkiye Cumhuriyeti bize destek çıktığı gibi biz de Türkiye'ye destek veriyoruz. Destek çıkmalıyız. Umarız bu konular barışçıl bir şekilde sonuçlandırılacaktır. Neticede hepimiz barış ve huzurdan yanayız."

Her ülkenin kendisini savunma hakkı olduğuna dikkati çeken Yağcılar, "Bazı belli kırmızı çizgiler vardır, onların aşılmaması gerekir. Her devletin, bu sınırları dikkate alarak hareket etmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Yağcılar, Türkiye'nin bölgedeki tüm devletlerle barış, dostluk içerisinde yaşamak istediğini her zaman vurguladığına dikkati çekerek, "Umarız gelecek dönemde bu sıkıntılar aşılır. Tekrar Türkiye Cumhuriyeti'nin haklı durumda olduğunun da altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Mahir Yağcılar Kosova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title