Haberler

Kosova İçişleri Bakanı Öldürülen Kosovalıların İsimlerini Açıkladı

Dha DIŞ HABER- Kosova İçişleri Bakanı öldürülen Kosovalıların isimlerini açıkladı Turan Kasap Priştine, 3 Şubat (DHA) ? Başkent Priştine'de düzenlenen 'Gërmia Hill' uluslararası konferansında yaptığı konuşmada Kosova İçişleri Bakanı Skender Hüseyni, Suriye'deki silahlı çatışmaların ve sığınmacı krizinin Batı Balkanların da istikrarını etkilediğini söyledi.

Dha DIŞ HABER- Kosova İçişleri Bakanı öldürülen Kosovalıların isimlerini açıkladı

Turan Kasap Priştine, 3 Şubat (DHA) ?

Başkent Priştine'de düzenlenen 'Gërmia Hill' uluslararası konferansında yaptığı konuşmada Kosova İçişleri Bakanı Skender Hüseyni, Suriye'deki silahlı çatışmaların ve sığınmacı krizinin Batı Balkanların da istikrarını etkilediğini söyledi. İçişleri Bakanı Hüseyni Kosova'da Suriye muhalefetine sempati duyulduğunu ve IŞİD'e doğrudan katılımların olduğunu ifade etti. Yabancı ülkelerde özelikle Suriye'deki savaşlara dahil olan Kosovalıların sayısının ve öldürülenlerin kimliklerinin tespit edildiğini söyledi. Bakan Hüseyni, 'hummalı bir çalışma ile Işide katılmak istiylerin çoğunu saptıyarak göz altına aldık' dedi .

'Bu konuda, Türkiye İçişleri Bakanlığıyla yaptığımız işbirliği ile durumu kontrol altına almayı başardık' diyen Hüseyni, IŞİD sıralarında savaşan 300 üzerinde Kosovalıdan, 56'sının öldürdüğünü belirtirken kimlik tespitlerinin gerçekleştiğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Priştine Suriye Kosova Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title