Haberler

- Kosova'da Seçim Hazırlıkları Son Sürat..

- Kosova'da Seçim Hazırlıkları Son Sürat

- KOSOVA'DA SEÇİM HAZIRLIKLARI SON SÜRAT..

- KOSOVA DEMOKRATİK TÜRK PARTİSİ KDTP GENEL BAŞKANI MAHİR YAĞCILAR, KOSOVALI TÜRK EĞİTİMCİLERDEN DESTEK İSTEDİ Kosova bağımsızlık ilanı sonrası 12 Aralık tarihinde ilk kez gerçekleşecek olan genel seçimler öncesi, Kosova'da siyasi partiler seçim hazırlıklarına başladı. Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) temsilcileri de, seçim çalışmaları çerçevesinde her akşam Kosovalı Türk temsilcilerle bir araya gelerek seçimlerde destek istiyor. Dün akşam Kosovalı Türk eğitimcilerle bir araya gelen Yağcılar ve KDTP yönetim kurulu üyeleri, eğitimcilerden seçimlerde Türklüğün kalkınması ve yaşatılması için destek istendi. Gecede bir konuşma yapan Kosova Demokratik Türk Partisi KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, Kosovalı Türk eğitimciler çok zor şartla altında çalıştıklarını söyledi. Türkçe eğitimi ayakta tutmak kolay değildir diyen Yağcılar, "sizlerin sayesinde ebediyete kadar bu topraklarda Türkçe devam edecektir" şeklinde konuştu. Kosovalı Türk eğitimcilerin şartlarının daha iyi duruma gelemsi için çaba sarf edeceklerini belirten Yağcılar, "Seçimlerde vereceğiniz destekle siyasi gücümüzün artması toplumumuzun ve itibarımızın artması aynı zamanda eğitimde de daha kaliteli ve öğretmenlerimize daha iyi şartların yaratılması demektir" dedi. Yağcılar, seçimlerde vereceğiniz desteğe inanıyoruz dedi.

Yağcılar'ın konuşması ardından sözü alan Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferki, Kosovalı Türk eğitimcilerin zor şartlar adlında çalıştıklarını söyledi. Biz Türkçemizi ve Türklüğümüzü eğitimimizle bugüne kadar getirdik ve yarınlara da taşıyacağız diyen Aşıkferki, seçimlerde Türk eğitimcileri olarak KDTP'yi destekleyeceklerini söyledi.

Prizren Belediyesi Başkan Yardımcısı ve KDTP milletvekili adayı Orhan Lopar ise kendisinin de bir eğitimci olduğunu ve Kosova'da Türk eğitimde en büyük sorunun kitapsızlık olduğunu söyledi. 21'inci yüzyılda halen dikte yaptıklarını belirten Lopar, eğitimde öğrenci sayısının azalmasının nedenini bir çok ailenin ve aralarında bazı Türk temsilcilerinin de çocuklarını Kosova'da açılan ve Arnavut dilinde eğitim veren Türk kolejlerine kaydettiklerini ve bu sayının 55 olduğun un altını çizdi.

Emekli Türk Eğitimciler, Yağcılar'a Türk Bayrağı Hediye Etti

Yağcılar'ın konuşması ardından 1951 yılında ilk resmi Türk dilinde okulların eğitim vermeye başlamasında ön ayak olan Kosova'nın ilk Türkçe öğretmeni Fatime Şerif, Yağcılar'a Türk bayrağı hediye etti. Bugüne kadar biz taşıdık bundan sonra sizler en iyi biçimde taşıyın diyen Şerif'e Yağcılar teşekkür ederek elini öptü. Yağcılar bu bayrağı sonuna kadar taşıyacağız şeklinde konuştu. Lopar, 125 İlkokul Öğrencisine Bilgisayarlarını Haftaya Teslim Ediyor Geçtiğimiz yıl ilköğretim okuluna çocuklarını Türkçe kaydeden ailelere teslim edilmek üzere bilgisayar sözü verdiklerini söyleyen Lopar, önümüzdeki hafta sonunda 125 ilöğretim okulu öğrencisine bilgisayarlarını teslim edeceklerini söyledi. Görüntü Dökümü:

- Kosovalı Türk eğitimcilerden detaylar

- KDTP Başkanı Yağcılar'ın misafirleri ağırlaması - KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar'ın konuşması

- Yağcılar'a emekli öğretmenlerin bayrak hediye etmesi

- Kosova Türk Öğretmenler Derneği Başkanı Ferhat Aşıkferki'nin konuşması - Prizren Belediyesi Başkan Yardımcısı ve KDTP milletvekili adayı Orhan Lopar'ın konuşması (Haber Kamera: Enis TABAK - Prizren KOSOVA / DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

Galatasaray stat müdürüne darp girişimiyle ilgili 2'si futbolcu 5 kişi ifadeye çağrıldı

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

Bu sözler çok su kaldırır! CHP lideri Özel, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP'den iki ismi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title