Haberler

Kosifler Oto'dan İstanbul'a Adanmış Özel Bir Sergi

Güncelleme:

İstanbul'un yoğun şehir hayatının temposunu, dokusunu ve parlak renklerini tuvaliyle buluşturan sanatçı Ned Pamphilon bu özel sergisinde İstanbul'a "Gel Benim Dünyam Ol!" sloganıyla sesleniyor.

Birbirinden renkli İstanbul resimleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'e duyduğu hayranlıkla yaptığı Atatürk temalı eserleriyle sanatseverlerin yakından tanıdığı İngiliz ressam Ned Pamphilon'un 2016 yılının ilk sergisi "İstanbul: Be My World" 4-15 Mayıs tarihleri arasında Kosifler Oto'nun 30. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek sergiyle Bağdat Caddesi Kosifler Oto'daki yerini alacak.

İstanbul'un iki yakasındaki hayata dair önemli anları resmeden sanatçı 12 eseri ve belirli sayıda limitli edisyonlarıyla sanatseverlerle buluşacak.

KOSİFLER OTO'NUN 30. YILI İÇİN BMW'YE ÖZEL TABLO

Ned Pamphilon "İstanbul: Be My World" sergisi için boyadığı İstanbul temalı eserler içinde BMW markasının önemli satış kurumu Kosifler Oto'nun 30. yılı anısına özel BMW temalı bir sanat eserini de resmetti. Sanatçının tarihi yarımadanın önemli simgeleri ile BMW X1 aracını kullanarak yaptığı orijinal tabloda İstanbul'un figürleri teknolojik otomobile eşlik ediyor.

2016 sonuna kadar Türkiye'yle ilgili pek çok özel projeyi gündemine alan Ned Pamphilon, İstanbul1881 markasıyla, İstanbul'un ve Türkiye'nin önemli simgelerini resmetmeye devam ediyor.

BİR İSTANBUL AŞIĞI: NED PAMPHİLON

İngiltere'de mimari eğitiminin tamamlayan ve resim sanatına olan hayranlığını yaşadığı şehrin renkleriyle birleştiren Ned Pamphilon, 1963 yılında Londra'da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında kurduğu orkestrayla yaptığı seyahatler sırasında dünya kültürlerini yakından tanıma ve inceleme fırsatını buldu. Bu seyahatlerinin birisinde İstanbul'a uğradığında Boğaziçi ve onun engin maviliğiyle tanıştı. Boğaz'ın çevrelediği muhteşem şehre âşık olan Ned, İstanbul'un günlük hayatını tuvale yansıtarak geçimini sağladı. Beyoğlu'nun tramvayı, İstanbul'un simitçileri, Galata Köprüsü'nde balık tutanlar, bebelere baloncular, ayakkabı boyacıları ve mısırcılarıyla İstanbul'un güzellikleri onun tablolarında farklı bir bakış açısıyla hayat buldu. Atatürk'ün hayatını okuyarak ona duyduğu sevgi ve saygıyı da tuvali aracılığıyla resmeden Ned'in iki ünlü Atatürk tablosundan "Atatürk Gülümsüyor" Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Atatürk'ün Gözleri" ise Mayadrom Sports Center'da görülebilir. 2014 yılından itibaren İstanbul temasıyla sergi ve sanat üretimi çalışmalarına hız veren sanatçı özellikle İstanbul, Göbeklitepe, Lykia, Kapadokya ile ilgili sanat eserleri üretiyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Bağdat Güncel Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title