Haberler

Kosgeb Adıyaman'da Yeniden Yapılanıyor

KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü’ne atanan Muhammet Şükrü Mısır, düzenlediği basın toplantısıyla KOSGEB’in faaliyetleri ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü'ne atanan Muhammet Şükrü Mısır, düzenlediği basın toplantısıyla KOSGEB'in faaliyetleri ve bundan sonra yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İki ay önce KOSGEB Adıyaman Müdürü olarak atanan Muhammet Şükrü Mısır ve ekibi basın toplantısı düzenledi. Muhammet Şükrü Mısır, yeni dönemde revize edilen destekler, gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

Şükrü Mısır, KOSGEB'in amacının ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerin payını ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini ve düzeylerini yükseltmek, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.

Mısır, KOSGEB destek ve hizmetlerinin, destek programları, finansman destekleri, laboratuar hizmetleri, bilgilendirme ve yönlendirme başlıklarında olduğunu belirterek, Adıyaman'da KOSGEB'in 2010 yılında kurulduğunu kaydetti.

Mısır, KOSGEB'in Adıyaman'da ki desteklerinden bahsederek, "2012 yılından bu yılın altıncı ayına kadar Müdürlüğümüzce destek verilen işletme sayısı ve sağlanan destek miktarları 2012 yılında 69 işletmeye 593.486,65 TL, 2013 yılında 115 İşletmeye 991.402,26 TL, 2014 yılında 149 işletmeye 1.669.829,03 TL, 2015 yılında 134 işletmeye 1.216.460,20 TL.

2010 yılından bu yana faaliyette olan KOSGEB Adıyaman Müdürlüğünün bugüne kadar vermiş olduğu desteklere baktığımızda 7 ana destek programımızdan sadece Girişimcilik Destek Programında yoğunlaşma olduğu, Genel Destek Programımız kapsamında bulunan Nitelikli Eleman İstihdam Desteği, Yurt İçi Fuarlara Katılım Desteği, Tanıtım Desteği ve Yurt Dışı İş Gezisi desteğimizin kullanıldığı görülmektedir.

Son 5 yılda üzülerek ifade etmek isterim ki, AR-GE, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programımızdan, İşbirliği-Güç Birliği Destek Programımızdan, Gelişen işletmeler Piyasası KOBİ Destek Programımızdan, Tematik Proje Destek Programımızdan, Adıyaman olarak hiç istifade edilmemiş, KOBİ Proje Destek Programımızdan sınırlı sayıda işletmemiz yararlanmıştır.

Bundan sonraki süreçte, Rabbim bize ne kadar hizmet etmeyi nasip etmişse, hizmet süremizin son anına kadar gece-gündüz demeden Adıyamanımız için elimizden gelen gayreti sarf edeceğimizi ifade etmek istiyorum.

Esnaf ve Sanatkarlarımızı, KOBİ'lerimizi ziyaret edip çaylarını içmekteyim. Onların dertlerini dert etmek, devletin şefkatli ve sıcak yüzünü göstererek KOSGEB'in misyonu doğrultusunda desteklerimizi en uç noktalara kadar götürmek birinci vazifemizdir.

Adıyaman'da eli sıkılmadık, esnaf ve zanaatkarımız kalmayacaktır, işletmesini ziyaret etmediğimiz sanayicimiz kalmayacaktır.

Ne yazık ki tüm Türkiye'de olduğu gibi yerelde Adıyaman'da da yansımalarını gördüğümüz arzuhalci danışman olarak tabir edeceğimiz bir takım kişiler, 'KOSGEB'den kredi çıkartacağız, destek kullandıracağız, biz projenizi hazırlarsak KOSGEB'den destek alabilirsiniz yoksa alamazsınız' şeklindeki asılsız beyanlarla vatandaşlarımız aramakta ve vatandaşlarımızın saf ve temiz duygularını kullanarak istismar etmektedir. Şunu bir kez daha, altını çizerek, açık ve net olarak ifade etmeliyim ki, KOSGEB destekleri ücretsiz ve aracısız verilmektedir" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Kosgeb Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title