Haberler

Köş'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yılı Törenle Kutlandı

Köşk’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı Köşk Cumhuriyet Meydanında ve Karatepe Şehitliği’nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Köşk'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı Köşk Cumhuriyet Meydanında ve Karatepe Şehitliği'nde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Köşk Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Köşk Belediye Başkanı Sayın Rıfat Kadri Kılınç, İlçe Emniyet Amiri Ali Kırkan, Köşk İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Aydoğan Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Aykırı, daire müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen törenler Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Köşk İlçe merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin ardından Köşk programa Köşk Karatepe Şehitliği'nde devam edildi. Şehitlerin ruhuna hatim okunup duaların edildiği programda konuşan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, "92 yıl önce bu topraklarda yaşayan büyüklerimizin maruz kaldığı gerek fiziksel gerekse ruhsal işkenceyi dinlerken bile ürperiyoruz. Rabbim bir daha o acı günleri milletimize yaşatmasın. 6 Eylül bu topraklarda yaşayanlar için bir dayanışmanın ve ulusal bütünleşmenin başladığı tek millet duygusun zaferle perçinlendiği bir gündür. Gelecek nesillerin hür ve bağımsız yaşamasını sağlayan ecdadımızın fedakarlıklarını gençlerimize anlatmak zorundayız. Dün dökülen şehit kanlarının, çekilen çilelerin, uğranılan kayıpların hepsinin; bugün bizim daha rahat ve huzurlu olmamız için yapılan eşsiz fedakarlıklar olduğu unutulmamalıyız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rıfat Kadri Kılınç Sefa Demiryürek Karatepe Aydoğan Yerel Haberler

title