Haberler

Koruma Kurulu, Borsa'da Toplandı

Güncelleme:

Konya'da, eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla kurulan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısı, KTB'de yapıldı.

Konya'da, eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla kurulan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Toplantısı, Konya Ticaret Borsası'nda (KTB) yapıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcı Neyzen Özcan başkanlığında Konya Ticaret Borsası'nda yapılan toplantıya; Konya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hayrettin Semerkant, KTB Meclis Başkanvekili Selçuk Öcal, Denetim Serbestlik Şube Müdür Vekili Cansel Karatepe, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mukadder Gürsoy, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü M.Emin Botsalı, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanı M.Atilla Şirin, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Öcal, SYDV Müdürü Atilla Vardım, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Lokman Ceylan, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Halil İbrahim Yüce ve Dosteli Derneği İl Müdürü Mehmet Seçer katıldı.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Başsavcı Neyzen Özcan, ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerinde, iş bulmalarında, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlanmasında, işyeri açmak isteyenlere yardım edilmesinde ve karşılaştıkları diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı olmak için yapılan çalışmaların meyvelerini vermeye başladığını belirtti.

Başsavcı Özcan, eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla ortak akıl toplantılarına düzenli olarak devam edileceğini belirtti.

Kurulun başlıca hedefinin madde bağımlılığının neden olacağı zararları önlemek, mağdura verilen zararı gidermek ve hükümlüleri yeniden topluma kazandırmak olduğunu ifade eden KTB Meclis Başkanvekili Selçuk Öcal da bu kapsamda toplantılara katılan üyelerin de desteğiyle, başvuruda bulunanlara iş veya kendi işlerini kurmak yönünde meslek edinmelerinin sağlandığını belirtti.

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Mehmet Öcal Karatepe Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title