Haberler

Kore Gazisi Bozüyük'te Toprağa Verildi

Erzurum’un İspir ilçesi doğumlu olan 85 yaşındaki Kore Gazisi Gülbey Güral, vefat ettiği Bilecik’in Bozüyük ilçesinde toprağa verildi.

Erzurum'un İspir ilçesi doğumlu olan 85 yaşındaki Kore Gazisi Gülbey Güral, vefat ettiği Bilecik'in Bozüyük ilçesinde toprağa verildi. Gazi Güral için Bozüyük'te askeri tören düzenlendi.

Bir süredir askeri hastanede tedavi gören Gülbey Güral (85) Bozüyük Yediler Mahallesinde ikamet eden kızının evinde vefat etti. Gazi Güral için askeri tören düzenlendi. Güral'ın cenazesi kızının evinden alınarak Fatih Camii'ne getirildi. Burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Güral'ın cenazesi Bozüyük şehir mezarlığına defnedildi.

Güral'ın cenaze namazını kıldıran İlçe Müftüsü Selim Bağcı, "Bu kardeşimiz Kore'de Allah yolunda memleket yolunda cihad etti. Cenab-ı Hak kendisine gazilik şerefi verdi. Cenab-ı Hak yapmış olduğu bu amelinin karşılığını inşallah bu makamda verecektir. Bizler de kendisine dua ediyoruz" diyerek helallik istedi.

Cenaze törenine Kaymakam Köksal Şakalar, Bilecik İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Murat Darçın, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, askeri personel, akrabaları ve vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bozüyük Erzurum Bilecik Kore Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title