Haberler

Köpek Kovucu "Dazer"

Güncelleme:

Köpek Kovucu Olarak Satışa Sunulan 'Dazer' İsimli Cihaz Yaydığı Ses Dalgaları ile Köpekleri Kaçırıyor.

KONYA'da yurt dışından ithal edilen ve köpek kovucu olarak satışan sunulan 'Dazer' isimli cihaz yaydığı ses dalgaları ile köpekleri kaçırıyor. Amerika'dan ithal edilen özellikle köylerde sağlık taraması yapan ebe, hemşire, su ve elektrik sayacı okuyan görevliler ve köpek fobisi olan vatandaşlar tarafından tercih edilen cihaz 70 TL'ye satılıyor. Cep telefonu büyüklüğündeki pille çalışan cihaz, köpeğe doğru tutulup düğmesine basıldığı zaman ses dalgası yayıyor ve bu sesi algılayan köpek ise kaçak yer arıyor.

SES DALGASI YAYIYOR

Dazer isimli cihazı Amerika'dan ithal eden Konyalı girişimci Fatih Turcer, çok kullanışlı bir alet olduğunu söyledi. 70 TL'ye sattıkları cihazın ses dalgası yaydığını ifade eden Tuncer, "Cep telefonu büyüklüğündeki cihaz pille çalışıyor. Üzerinde bulunan düğmesine basıldığı zaman sadece köpeklerin duyabileceği şekilde ses dalgası yayıyor. Sesi algılayan köpek rahatsız oluyor ve bulunduğu ortamdan kaçıyor" dedi.

EBE VE HEMŞİRELER DE ALDI

Cihazın köpeklere zarar vermediğini de dile getiren Tuncer, cihaz sadece ses dalgası yayarak köpeği kaçırdığı için şiddet uygulanmak zorunda kalınmadığını da söyledi. Büyük sanayi sitelerinde gece görev yapan güvenlik görevlilelerinin veya mahallesinde çok köpek bulunan vatandaşların cihazı kullanabileceğini dile getiren Tuncer, "Amerika'dan getirdiğimiz cihaz büyük ilgi gördü. Özellikle köylerde ve ilçelerde sağlık taraması yapan ebe ve hemşirelerin kullanabilmesi için İl Sağlık Müdürlüğü'ne bu cihazdan sattık. Bunun yanısıra yine köylerde ve ilçelerde köpeklerden dolayı elektrik sayacı okumakta zorlanan görevliler için de köpek kovucu cihazdan verdik. Tüm bunların yanısıra köpek fobisi bulunanlarda tercih ediyor." diye konuştu.

KÖPEK FOBİSİ OLANLAR DA TERCİH EDİYOR

Son çıkan yasalar çerçevesinde sokak köpeklerinin mahalle aralarından toplanıp aşıları yapılarak kısırlaştırıldığını ve daha sonra da bulundukları ortama tekrar bırakıldığını hatırlatan Tuncer, "Yapılan bu uygulama ile bazı mahallelerde köpek sayısı oldukça arttı. Bundan rahatsız olan vatandaşlar da satışa sunduğumuz köpek kovucu cihaza ilgi göstermeye başladı" dedi.

Mehmet Kayhan YILDIZ - KONYA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title