Haberler

Kooperatif Yöneticileri Bilgilendirildi

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün organize ettiği toplantıda kooperatif yöneticileri bilgilendirildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün organize ettiği toplantıda kooperatif yöneticileri bilgilendirildi.

Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Ceylan, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kooperatif Sorumlusu Ülkü Özdemir, Bursa Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Yıldız, Gıda Tarım ve Hayvancılık Yenişehir İlçe Müdürü Ömer Şimşek ve kooperatif yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yenişehir İlçe Müdürü Ömer Şimşek, bütünşehir yasasından sonra kooperatiflerde de değişiklikler olduğunu belirterek, "Bir çok arkadaşımız bu yenilikleri bilmiyor ve sıkıntıya düşüyor. Biz yeni kanuna göre gerçekleşen değişiklikler için böyle bir toplantı tertipledik" dedi.

Yıldız ise, Türkiye'de kooperatiflerin çok ciddi sıkıntılarının olduğunu ifade ederek, "Bu sıkıntıları bitirmek için projeler üretiyoruz. Yurt dışında gittiğimiz kooperatiflerin durumu bizleri özendiriyor. Örneğin yakın zamanda Çin'e yaptığımız bir ziyarette Çin Kooperatifler Birliğinin bütçesinin 45 milyar dolar olduğunu öğrendiğimizde şaşırdık kaldık. Yunanistan gibi bizden çok küçük bir ülkenin bile bütçesi 800 milyon Euro. Bizim ülkemizde maalesef kooperatifçiliği yeteri kadar ilgi ve destek yok'" diye konuştu.

Ceylan ise, Bursa'da toplam 292 kooperatif bulunduğunu vurgulayarak, "Yenişehir'de de 34 kooperatifimiz var. Bunların içinde Yenişehir ve İznik Süt Üreticileri Birliği örnek gösterdiğimiz bir oluşum" açıklamasını yaptı.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

erdoğan yıldız Ömer Şimşek Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title