Haberler

Konya'nın Yükselişi Devam Edecek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 yıllık hizmet döneminde gerçekleştirdiği yatırımlar ve yeni dönem projeleri ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Konya’yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını, bu hedef doğrultusunda bugüne kadar belediye tarihinin en önemli yatırımlarına imza attıklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 yıllık hizmet döneminde gerçekleştirdiği yatırımlar ve yeni dönem projeleri ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında, Konya'yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamak için çalıştıklarını, bu hedef doğrultusunda bugüne kadar belediye tarihinin en önemli yatırımlarına imza attıklarını söyledi.

Toplantıya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, 22. ve 23. dönem Konya milletvekilleri Hasan Angı, Muharrem Candan, Ali Öztürk, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Meram Belediye Başkan Adayı Fatma Toru, sivil toplum kuruluşlarının ve basın-yayın kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Konuşmasında, 21. yüzyılın şehirler yüzyılı olduğunu, şehirler arası rekabetin ülkeler arası rekabetin önüne geçtiğini vurgulayan Başkan Akyürek, şehirlerin şöhretinin ülkelerin şöhretinden daha fazla olduğunu söyledi. Şehirler yüzyılında şehirler arası rekabete uyum gösteremeyen şehirlerin kaybedeceğini vurgulayan Başkan Akyürek, "Şehrimizi 21. yüzyıl şehirler arası rekabete hazırlama gayesiyle yola çıktık. Hedefimiz Konya'mızı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamak. 13. yüzyılın en muhteşem şehri olan Konya'mızı 21. yüzyılda da coğrafyamızın ve dünyanın en muhteşem şehirleri arasına sokma hedefiyle yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda bugüne kadar belediye tarihinin en önemli yatırımlarına imza attık. Yatırımların hayata geçmesinde bizlere destek olan Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'na, milletvekillerimize, valimize, tüm yöneticilere, teşkilat mensuplarına ve hemşehrilerimize teşekkür ederim" dedi.

KONYA'NIN YÜKSELİŞİ DEVAM EDECEK

Konya'nın yükselişinin yeni dönemde de devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, bunu başarmak için çalışacaklarını dile getirdi. Konya'nın artık dünyada konuşulan bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Akyürek, "Bugüne kadar birlikte başardık. Bundan sonra da birlikte olursak yine başaracağız. Biz Konya olarak biriz, beraberiz, birlikte Konya'yız" diye konuştu.

Toplantıda, 10 yıllık hizmet döneminde hayata geçirilen yatırımlar, Konya'nın gelişimi ve yeni dönem projelerini anlatan Başkan Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında 31 ilçeye, 168 beldeye, 584 köye yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi verdi.

KONYA'NIN KADİM ŞEHİR NİTELİĞİ TAHRİP EDİLMEYECEK

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, heyecan verici, geçmişten geleceğe doğru taşıyan ve herkesi heyecanlandıran çok güzel bir sunum izlediklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Konuşmasında insanlık tarihinin kadim, modernite ve küreselleşme olarak 3 ana çizgide seyrettiğini vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Hangi şehirler gelecekte insanlık akış çizgisini yansıtacak derseniz; kadimi doya doya yaşamış şehirler moderniteyle tahrip edilmemişse, moderniteyle yeni boyutlar kazanmışsa, küreselleşmenin imkanlarını kullanmışsa insanlık tarihinin özeti olacak şehirlerdir. Konyalılar olarak Konya'ya birinci borcumuz Konya'nın kadim şehir olma niteliğini her ne menfaat olursa olsun kesinlikle bir milim bile tahrip edilmesine izin vermemektir. Bir millet eğer böyle bir hissiyatı taşımaz ve şehirlerini koruyamazsa gelecekle ilgili bir iddiada bulunamaz. Bu konuda Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek, programın sonunda günün anısına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na çini sikke hediye etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Davutoğlu Tahir Akyürek Muammer Erol Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title