Haberler

Konya İhh Gönüllüleri İftarda Bir Araya Geldi

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde vakfın gönüllüleri bir araya geldi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde vakfın gönüllüleri bir araya geldi.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, vakfın Çarıklar Mahallesi'ndeki tesislerinde düzenlenen programda, İHH'nın 144 ülkesinde "İyilik Her Zaman Her Yerde" sloganıyla çalışma yürüttüğünü söyledi.

Yoğun katılımlı bir iftar programı düzenlediklerini belirten Uysal, "İHH herkesin malumu olduğu üzere gönüllü çalışmalar ile ayakta durmaktadır. Bu hareket Allah tarafından gün geçtikçe bereketlenen bir harekettir" dedi.

Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz ise Mavi Marmara yolculuğunu anlattı.

Gazze'deki ambargoyu delmek için Mavi Marmara'nın yolcuğunun süreceğine işaret eden Yılmaz, "Uluslararası sularda bize saldırdılar. Ama hamdolsun hak bildiğimiz yoldan bizi döndüremediler. O gemide şehit olan 10 kardeşimiz bu hareketin tüm dünyada yankı bulmasına vesile oldu. Geldiğimiz noktada İsrail'e ilk defa uluslararası anlamda Mavi Marmara hadisesi yüzünden dava açıldı. Bizde hep şunu söyledik Mavi Marmara olayı İsrail'in sonunun başlangıcıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya İHH Pakistan seyyahları bölge izlenimlerini gönüllülerle paylaştı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Uysal Marmara Konya Yerel Haberler

title