Haberler

Konya İçme Suyuna Kavuşuyor

Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Mavi Tünel'den Konya'ya içme suyu verilmesi çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Aktürek, 2016 yılının başından itibaren akmaya başlayacak olan suyun, Göksu Nehri'nden Akdeniz'e dökülen pınarların suyu olduğunu belirterek tadı, kokusu ve yumuşaklığının tatlı su kalitesinde olacağını kaydetti.

Protokol kapsamında DSİ tarafından gerçekleştirilen isale hatları, içme suyu arıtma tesisi ve pompa istasyonu yapımlarının bedelinin KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından ödeneceğini belirten Başkan Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Antalya Çevre Yolu ile p3 Hasanköy hattı, Harmancık Mahallesi Antalya Çevre Yolu güzergahından başlanmıştır. İsale hattı ile Mavi Tünel hattının 1. kısım entegre çalışmaları Genel Müdürlüğümüz tarafından 2015 yılı sonu itibari ile tamamlanacaktır" dedi.

Konya'nın yanı sıra Çumra ilçe merkezinin de faydalanacağı proje kapsamında 121 bin 897 metre uzunluğunda çelik ve duktil boru döşeneceğini ifade eden Başkan Akyürek, proje ile aynı zamanda Çumra ilçe merkezi ile bazı mahallelerine de su verileceğini belirtti.

Mavi Tünel'de yapımı devam eden bağlantı çalışmaları Aralık ayında sona erecek. Konya'nın 50 yıllık içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak projenin tamamı ise 2016 yılı sonunda tamamlanacak.

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Göksu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title