Haberler

Konya´Daki Okul Krizi

Veliler Bu Kez de İmza Kampanyası Başlattı

VELİLER BU KEZ DE İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

KONYA'da geçtiğimiz yıl meydana gelen depremde hasar gördüğü için, güçlendirme çalışması nedeniyle bu yıl eğitim verilmeyen Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nun velileri, çocuklarının geçici olarak eğitim göreceği okulun uzak olduğu için ücretsiz servis isteklerine yönelik iki gündür sürdürdükleri eylemleri sonucsuz kalınca, bugün imza kampanyası başlattı. Veliler, imzaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göndereceğini açıkladı.

10 Eylül 2009 tarihinde merkez üssü Selçuklu İlçesi Sille Mahallesi'nde rihter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından Aydınlıkevler Mahallesi'nde bulunan Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda hasar meydana geldi.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkileri depremin ardından yaptığı hasar tesbit çalışmasında 12 okulun hasarlı olduğunu belirledi. Okullardan bazılarının tahliye, bazılarına da güçlendirme çalışması yapılması kararı alan Milli Eğitim Müdürlüğü, Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören yaklaşık 900 öğrencinin, mahalledeki en yakın okul olan yaklaşık 2 kilometre ilerideki Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'nda bu yıl geçici olarak eğitim görmesine karar kıldı.

Bazı veliler, okulun uzak olduğu ve servis ücretlerini ödeyemiyecek durumda oldukları için, ders zilinin çaldığı ilk gün, durumu protesto etmek için çocuklarını okula göndermedi. Dün de yaklaşık 200 öğrenci ile birlikte veliler, Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na kadar protesto yürüyüşü yaptı. İki gündür sürdürdükleri eylemleri sonuçsuz kalan veliler bugün de sorunlarının çözülmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı. Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu'nun önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci ve velisi sorunları içeren mektup ve velilerin imzalarının bulunduğu dosyaları imzaladı. Veliler adına konuşan Hanifi Ergün, yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını ve sorunlarını en yüksek makamdaki Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a ileteceklerini söyledi. Ergün, "Sayın Başbakanımız her ailenin 3 çocuğu olması gerektiğini belirterek çocuk yapın diyor. Eğitim olmadıktan sonra çocuk yapmanın bir anlamı yok. Amacımız sorunlarımızın çözülmesini sağlamak. En yüksekte bulunan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesisimizi duyurmak istiyoruz." dedi.

Daha sonra öğrenci velileri çocuklarıyla birlikte yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na yürüyerek gitti.

Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, öğrencileri ücretsiz servis sistemiyle Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu'na gönderebilmek için hem mevzuatta böyle bir uygulamanın olmadığını, hemde bu sistem için ödeneğin bulunmadığını belirtti.

Halil Şahin, "Güçlendirme çalışması yapılan Süleyman Çelebi İlköğretim Okulu ile Vali İhsan Dede İlköğretim Okulu, aynı ilçede, aynı mahallede bulunuyor. Bu yüzden öğrencilerin ücretsiz servis sistemi ile taşınması imkansız. Bununla ilgili mevzuatta yok, ödeneğimizde yok. Aynı durumda olan 4 tane okulumuz var. O okullardaki öğrencilerimizi de, en yakındaki okullara geçici olarak gönderdik. Oralarda hiçbir sıkıntı yok. Güçlendirme çalışması okul açılış tarihine denk gelmesi talihsizlik. Ama bunlar teknik işler. Hemen hazırlanmıyor. Hasar tesbiti yapılıyor. Güçlendirme çalışması için proje hazırlanıyor.Ona göre ödenek ayarlanıyor. İhalaye çıkartılıyor. Bunlar 15- 20 gün içinde olacak işler değil."dedi.

Velilere öneri de bulunduklarını belirten Halil Şahin, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, okul yöneticileri, okul aile birliği ve veliler bir araya gelip, belediyeden toplu taşıma sistemi şeklinde otobüs temin edilmesi önerisinde bulunduk. Tabi bu bilet karşılığında olacak. Ama maalesef bu öneriyi dikkate almadılar. Bizimde ne bütçemiz var, ne de aynı mahalledeki öğrencileri ücretsiz taşıma sistemiyle taşınma yönünde mevzuat olmadığı için yapacağımız birşey yok."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Bakmadan Geçme

Süleymaniye Camii Mimar Sinan'ın hangi eseri? Süleymaniye Camii ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Süleymaniye Camii hakkında bilgiler… Mersin tavuğa tecavüz olayı ne, ne oldu? Tavuğa tecavüz eden kim, tutuklandı mı? ALMANYA-TÜRKİYE Milletler Ligi maçı ne zaman? Filenin Sultanlarının 2. Hafta maçları başladı mı? #127952 3 günde öldüren EBOLA VİRÜSÜ ne, nasıl bulaşır? Çinli bilim insanları geliştirdi! #129440 Zekât kimlere farzdır? Geçerli olmasının şartları nelerdir? Tavuğa tecavüz etti! Olay nerede oldu? Şahıs tutuklandı mı? TYT AYT 2024 DENEME SINAVI SONUÇLARI! #9997 YKS deneme sınavı sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte sorgulama ekranı! Merdiven boşluğunda ipe asılı halde ölü bulundu! Olay ne, nerede oldu? FETÖ firarisi AKIN İPEK'İN YALISI satışa çıktı mı, ne kadar? Koza-İpek Holding'e ait BEYAZ KÖŞK ne kadara satılıyor, kaç TL? Vekâlet yoluyla hac yapılabilir mi? Şartları nelerdir? CRİSTİANO RONALDO GOL REKORU KIRDI! #129349 Ronaldo Suudi Ligi'nde kaç gol ile rekor kırdı? Cristiano Ronaldo kaç gol attı? #9917 27-31 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128185 Bu hafta hangi şirketler halka arz olacak? #128185 Kuşum Aydın kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kuşum Aydın kaç yaşında, nereli? Kuşum Aydın biyografisi! ALES/2 NE ZAMAN 2024? #9997 ALES/2 sınavı hangi tarihte, başvurular ne zaman? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar bu akşam yayınlanacak mı? #128250
Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title