Haberler

Konya'da Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Güncelleme:

Konya'da yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi.

Konya'da 2013-2014 eğitim öğretim yılının başlamasıyla, İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi. Programda, 30 Haziran 2010'da Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan Yunus Berber'in adının verildiği okulun açılışı yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler halk oyunu gösterisi sunarak, şiirler okudu.

Konya Valisi Muammer Erol, Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu'nda düzenlenen kutlamalarda, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise velilere, imkanları varsa çocuklarına okula giderken eşlik etmeleri gerektiğini söyledi.

Bu sayede çocukların, anne ve babalarından daha çok gurur duyacağını belirten Akyürek, en önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından, 30 Haziran 2010'da Siirt'in Pervari ilçesinde şehit olan Yunus Berber'in adının verildiği Gödene TOKİ Şehit Yunus Berber İlkokulu'nun açılışı yapıldı. Açılıştan sonra protokol üyeleri, şehit eşi Yasemin Berber'le sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Programa, Konya Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Çetinkaya, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Akyürek Pervari Siirt Konya Yerel Haberler

title