Haberler

Konya Büyükşehir Belediyespor Sporcularından Büyük Başarı

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden Hatice Nur Küçüktanık ve Sıla Özge Öden Uluslararası Wushu Balkan Şampiyonası’nda ayrı branşlarda Balkan Şampiyonu oldu.

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Hatice Nur Küçüktanık ve Sıla Özge Öden Uluslararası Wushu Balkan Şampiyonası'nda ayrı branşlarda Balkan Şampiyonu oldu. Büyükşehir Belediyesporlu 11 sporcu da 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonlukları ile başarılı sonuçlar elde etti.

Uluslararası Wushu Balkan Şampiyonası 10 ülkeden sporcuların katılımıyla Sakarya'da yapıldı. Toplam 386 sporcunun katıldığı şampiyonada Konya Büyükşehir Belediyespor adına yarışan Hatice Nur Küçüktanık ve Sıla Özge Öden ayrı branşlarda Balkan Şampiyonu oldular. Sanda, Qinda ve Talu dallarında yapılan şampiyonada başarıyla mücadele eden Hatice Nur Küçüktanık Dao Shu (Kılıç) dalında birinci, Chang Chuan (Açık el) ve Gun Shu (Sopa) dallarında ikinci olurken; Sıla Özge Öden de Gun Shu (Sopa) dalında birinci, Dao Shu (Kılıç) dalında ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı.

ATLETİZMDE KONYA'NIN GURURU OLDULAR

Atletizm Federasyonu'nun 2014 Naili Moran 16 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası İzmir Halkapınar Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden 726 sporcunun katıldığı şampiyonada Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nü temsil eden 11 sporcu aldıkları başarılı sonuçlarla takdir topladı. Şampiyonada 14 yaş kızlar grubunda yarışan Beyza Çelik, çekiç atmada 38 metre ile Türkiye Şampiyonu, 16 yaş kızlar grubunda Yeşim İtmeç 1.500 metre yarışında 4.46'lık performansı ile Türkiye Şampiyonu, 3.000 metrede 10.29'luk derecesiyle ikinci, 16 yaş erkeklerde yarışan Muhammet Polat, disk atmada 48 metre ile Türkiye Şampiyonu, gülle atmada 13.90 ile ikinci olurken; 14 Yaş grubunda yarışan Vedat Demir 800 metrede 2.04'lük derecesiyle Türkiye Şampiyonu, 1.500 metrede 4.21'lik derecesiyle üçüncü, 13 yaş grubunda yarışan Sezer Çiğdem 1.500 metrede 4.38'lik derecesiyle ikinci, 800 metre yarışlarında 2.12'lik derecesiyle üçüncü oldu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükşehir Belediyespor Hatice Nur Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title