Haberler

Konya Bilim Merkezi'ndeki Yeni Sergiler Tanıtıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'ndeki yeni sergilerin tanıtımını yaptı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi'ndeki yeni sergilerin tanıtımını yaptı.

Akyürek, Konya Bilim Merkezi'ndeki basın toplantısında, merkezin Konya'nın eğitim ve bilim şehri konumunu güçlendiren eserlerden olduğunu söyledi. Akyürek, bilim merkezlerinin sürekli gelişen, kendini geliştiren ve yenilenerek yoluna devam eden bir yapıyı ifade ettiğine dikkat çekti.

"Bilim Merkezi Konya'ya çok yakıştı"

Konya Bilim Merkezi'nde çok önemli bir konuma gelindiğini ama sürecin daha bitmediğini anlatan Başkan Akyürek, şunları kaydetti:

"Yeni sergiler ve planetaryumda yeni sunumlar Konya için önemli bir değer. Açılışından bu yana 14-15 aylık süreçte 280 binden fazla ziyaretçi Bilim Merkezimizi ziyaret etti. Bu rakam Konya açısından son derece önemli. Konya olarak bu tip eserlerin kıymetini bilmeliyiz. Bilim Merkezi Konya'ya çok yakışan bir eser oldu. Bilim Merkezi'nin Türkiye'de ve dünyada daha fazla tanınması, Konya'ya gelen ziyaretçi sayısının artmasına vesile olması, bir bilim şehri havasının tam olarak oluşması için böyle müesseselere ihtiyaç var. Bunun için de şehrin, bu eserlere tam olarak sahip çıkması gerekiyor."

Hükümetin ve belediyelerin yatırımları ile Konya'nın Avrupa şehirleri içinde söz sahibi bir şehir haline geleceğini, bunun altyapısının oluştuğunu dile getiren Akyürek, bilginin, bilimin, eğitimin, kültürel faaliyetlerin, Bilim Merkezi gibi çalışmaların bu yönüyle de önemli olduğunu ifade etti.

"Konya yeniden bilim merkezi olacak"

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu da Konya'nın 1200'lü yıllarda bilim merkezi olduğunu belirterek, yeni üniversiteleri, Bilim Merkezi, bilime verdiği önemle beraber yeniden bilim merkezine dönüşümün izlerini yaşadıklarını söyledi.

Konya'nın savunma sanayi, enerji sektörü ve diğer alanlarla ilgili önemli bir sanayi altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Babaoğlu şöyle konuştu:

"Sayın Başbakanımızın da vurguladığı gibi Konya ve çevresi yeni Marmara olacak. Konya inşallah yeni bir güç merkezi, yeni bir bilim merkezi, yeni bir enerji merkezi olacak. Sayın Başbakanımızla beraber zaten bu ivmeyi yakaladı. İnşallah bu ivmeyi devam ettireceğiz."

Akyürek ve Babaoğlu, daha sonra basın mensupları ile sergileri gezerek bilgi aldı, ardından planetaryumda üç boyutlu panoramik görüntülerden oluşan sunumları izledi.

Bilim Merkezi'nde açılışı yapılan "Vücudumuz" sergisi, üç ana temada 31 adet sergi düzeneğinden oluşurken, "Temel Adımlar" sergisinde laboratuvar alanında deterjanların yağlar ve inatçı lekeler ile savaşına tanıklık ediliyor.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Babaoğlu Tahir Akyürek Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title