Haberler

Konuralp'in Ak Projesi Tanıtıldı

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve MARKA’dan hibe almaya hak kazanan "Doğu Marmara Antik Kent Projesi" Düzce Protokolünün katılımıyla gerçekleşen açılış toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan ve MARKA'dan hibe almaya hak kazanan "Doğu Marmara Antik Kent Projesi" Düzce Protokolünün katılımıyla gerçekleşen açılış toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda Konuralp'in tarihi kimliğini ortaya çıkaran magnet, broşür ve görseller dikkat çekerken, katılımcılara Konuralp Menüsü ikram edildi.

2015 yılı teklif çağrısı usulüyle çıkılan Mali Destek Programı kapsamında Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından hazırlanan Doğu Marmara Antik Kent Projesi (AK Proje) MARKA'dan 1 milyon 214 bin 368 Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

2015 yılı Ağustos ayında imzalanan finansman sözleşmesiyle birlikte yürürlüğe giren Doğu Marmara Antik Kent Projesi'nin açılış toplantısı Düzce Protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Toplantı, Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi tarafından daha önce MARKA'dan destek almaya hak kazanan "Konuralp Antik Kenti Yüzey Araştırmaları ile Turizme Destek Projesi"nin sonuç bildirisiyle başladı.

Düzce Belediyesi Arkeologu Güldemet Yıldız Dursun, proje kapsamında Antik Tiyatro içersinde ve çevresinde gerçekleşen geniş çaplı arkeolojik çalışmalardan bahsetti. Daha sonra Doğu Marmara Antik Kent Proje Koordinatörü Mine Üçüncü, projenin amaç, hedef ve ön görülen sonuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Düzce Belediyesi AB Proje Ofisi Koordinatörü Ebru Batum ise Proje Ofisinin bir yıl içindeki dördüncü başarılı projesinin tanıtım toplantısını gerçekleştirmekten duydukları memnuniyeti dile getirirken "Göreve gelmesiyle AB Proje Ofisini yeniden faal duruma getiren Düzce Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Keleş'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuralp'te çalışmaları üç ana başlık altında yürüten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, "Konuralp'in altyapı çalışmalarını eksiksiz hale getirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli Konuralp'in Koruma Amaçlı İmar Planı'nın bitirdik, yürürlülüğe soktuk. Antik Tiyatroyu su kemerini tarihi Roma köprüsü başta olmak üzere diğer tüm tarihi yapıları da ortaya çıkartıyoruz. Konuralp Pirincini de ön plana çıkartmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Başkan Keleş, Konuralp'in üniversitenin bahçesi olduğunu kaydederken Düzce Üniversitesi'nin Konuralp ile birlikte hak ettiği yere ulaşacağını söyledi.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ise "Konuralp Antik Kenti Yüzey Araştırmaları ile Turizme Destek Projesi" ve "Doğu Marmara Antik Kent Projesi"nin Düzce için önemine değindi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın faaliyetlerinden bahsetti.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Konuralp'in turizm değerleriyle birlikte bölgenin turizm destinasyonları arasına girmesi için gerekli tesis ve sosyal alanlar için de gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.

Düzce Vali Yardımcısı Kazım Karabulut ise projede katkısı olan herkese teşekkür etti.

Doğu Marmara Antik Kent Projesi Tanıtım Toplantısında, Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yusuf Parlak, Çini Hocası Harun Agah Altay ve Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğrencisi Aleyna Gülay, Konuralp'in önemli değerlerinden Tyche Heykelinin seramik üzerine boyama çalışmasını gerçekleştirdi.

Katılımcılara, Konuralp Mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden Konuralp Pilavı ve Mancarlı Pidenin de bulunduğu Konuralp Menüsü ikram edildi. Yemek ikramında görevli Coşkun Yemek Personeli Düzce Belediyesi Doğu Marmara Antik Kent Projesi'nin tanıtımına katkı sağlayan baskılı t-shirtler giydi.

Ayrıca, Konuralp'te bulunan tarihi kalıntılar magnetlere basıldı. Konuralp'le ilgili broşürlerle birlikte Konuralp Pirinci de katılımcılara hediye edildi.

"Doğu Marmara Antik Kent Projesi":

Tanıtım Toplantısı gerçekleşen Doğu Marmara Antik Kent Projesi kapsamında Konuralp'te arkeo park oluşturulacak. Antik Tiyatro ve çevresinde sokak sağlıklaştırması, çevre düzenlemesi yapılacak. Seramik atölyeleri oluşturularak sertifikalı kurslar verilecek. Açık Hava Kent Müzesi oluşturulacak, ev pansiyonculuğu gerçekleştirilecek. Oryantiring organizasyonlar gerçekleştirilerek Turizm Enformasyon Ofisi kurulacak. Tanıtım toplantıları düzenlenerek afiş, broşür ve tabelalar hazırlanacak. Bu kapsamda tarihi, doğal ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlanarak Konuralp'in turizm ayağı ön plana çıkartılacak. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Keleş Kaynaşlı Konuralp Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title