Haberler

Konaklı Minikler Çevreyi Korumayı Tiyatro ile Öğrendi

Konak Belediyesi’nin Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında minikler tiyatroyla buluştu.

Konak Belediyesi'nin Çevre Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında minikler tiyatroyla buluştu. Sıcakkan Sanat Çocuk Tiyatrosu'nca sahnelenen 'Mutluluk Ormanı' adlı oyun sayesinde minikler hem doğayı korumanın önemini öğrendi, hem de keyifli bir gün geçirdi. Konak Belediyesi'nin Çınarlı'daki rekreasyon alanında gerçekleşen etkinliğe farklı okullardan 100'e yakın ilköğretim öğrencisi katıldı. Velilerin de yalnız bırakmadığı etkinlikte miniklere tiyatro oyunu öncesi Konak Belediyesi ve ÇEVKO Vakfı işbirliğince hazırlanan ve üzerinde 'çevre gönüllüsü' yazan tişört, şapka ve kalem hediye edildi.

KRAL ORMANI YOK ETMEK İSTİYOR

Ağaç ve çevre sevgisinin anlatıldığı oyun minikler tarafından keyifle izlendi. Ormanı yok etmeye çalışıp ve yerine kocaman bir şato yapmak isteyen zalim Kral ile ona karşı ağaçları korumaya çalışan orman halkının mücadelesinin anlatıldığı tiyatro oyunu renkli görüntülere sahne oldu. Oyun zaman zaman izleyici miniklerin de dahil edilmesiyle daha keyifli hale geldi. Sanat yoluyla çocuklara çevreyi koruma bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirten Yönetmen Erçin Sıcakkan, Konak Belediyesi'ne de sanata verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Oyunu çok beğendiklerini dile getiren minikler ise, çevrelerini koruyacaklarını, yerlere çöp atmayacaklarını, atanları uyaracaklarını söyledi. Oyun sonunda miniklere çam ağacı fidanı hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konaklı konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title