Haberler

Konak Çiçek Açtı

Konak Belediyesi Çevre Koruma Haftası kapsamında halka binlerce çiçek dağıttı.

Konak Belediyesi Çevre Koruma Haftası kapsamında halka binlerce çiçek dağıttı.

Çevre bilincini geliştirmek ve geri dönüşüm konusunda vatandaşları bilgilendirmek adına başarılı projelere imza atan Konak Belediyesi, 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası'nı etkinliklerle kutladı. Konak Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nce düzenlenen etkinlik kapsamında, Tarihi Kemeraltı Çarşısı girişinde kurulan stanttan vatandaşlara binlerce saksı ve bahçe çiçeği dağıtıldı. Ücretsiz dağıtılan çiçeklere halkın ilgisi yoğun olurken, bazı geri dönüşüm firmaları da koruma bilincini ön plana çıkaran mesajların yazılı olduğu şapka, kalem, bulaşık süngeri, sıvı sabun ve deterjan hediye etti.

"ATIKLARI MUTLAKA AYRIŞTIRIN"

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Çevre Koruma Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, geri dönüşümün önemine dikkat çekti. Vatandaşlardan ev ve işyerlerindeki çöpleri mutlaka ayrıştırmalarını isteyen Pekdaş,"Atık yağlar ve plastik ambalajlar çevre için son derece tehlikeli. Bu nedenle mutlaka bu atıkların ayrıştırılarak toplanması gerekiyor. Vatandaşlarımız, evlerinde kullanılmış bitkisel yağları dökmesinler, plastik ambalaj, atık pil, cam ve kağıtları ayrıştırarak görevlilere teslim etsinler. Yapılan geri dönüşüm sayesinde hem kaynaklar israf edilmeyecek, hem de yaşam kaynağımız olan çevre korunmuş olacak" dedi.

MİNİKLERE TİYATRO

Konak Belediyesi olarak çevreyi korumak ve geri dönüşümü yaygın hale getirmek için çalıştıklarını belirten Pekdaş, atık yağ ve kullanılmış pillerin toplanması için başlatılan kampanyanın sürdüğünü söyledi. Pekdaş, vatandaşlardan atık yağların evlerden alınması için 444 30 19 veya 444 28 45'i, cam atıkların toplanmasını sağlayan kumbaraların kurulması için de 479 51 73 numaralı telefonu aramalarını istedi. Çevre Koruma Haftası kapsamında etkinliklerini sürdürecek olan Konak Belediyesi ilçenin farklı bölgelerinde çiçek dağıtımını hafta boyunca devam ettirecek. 9 Haziran Pazartesi günü saat 16.00'da ise Çınarlı Rekreasyon Alanı'nda çevre konulu ücretsiz çocuk oyunu sahnelenecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Kemeraltı Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title