Haberler

Konak Belediyesinden Esnafa Ramazan Müjdesi

Güncelleme:

Konak Belediyesi, ramazan ayı öncesi esnafın yüzünü güldüren bir karara imza attı.

Konak Belediyesi Ramazan ayı öncesi esnafın yüzünü güldüren bir karara imza attı. Kahveciler ve Lokantacılar Odası'nın başvurusunu dikkate alan Belediye encümeni, Ramazan ayı boyunca ilçede faaliyet gösteren tüm kahvehane, kafeterya, lokanta, pide, çay salonu, bakkal, pastane, tekel, büfe, kebapçı ve internet kafelerin 24 saat açık kalmasını sağlayacak kararı uygulamaya koydu. 28 Haziran Cumartesi gecesi başlayacak izin Ramazan ayının son gecesine kadar sürecek.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, halka açık mekanların 24 saat açık kalmasına olanak veren izin kararının alınmasında sadece esnafın değil, vatandaşın da düşünüldüğünü belirterek, "Sıcaklığın en yoğun hissedildiği ayları yaşıyoruz. Bu sıcak günlerde oruç tutan vatandaşlarımızı da düşünerek bu kararı aldık. Böylelikle alışverişlerini gece serinliğinde yapabilecekler. Aynı zamanda sahura kadar uyumayıp, geç saatlere kadar kahvehanelerde sohbet eden yurttaşlarımız da sahur sonrası bu mekanlardan faydalanacak. Bu sayede hem vatandaşlarımızın Ramazan ayını keyif içinde geçirmesi sağlanacak, hem de esnafımızın az da olsa yüzü gülecek" dedi.

GIDA SATIŞ YERLERİNE SIKI DENETİM

Öte yandan Konak Belediyesi zabıta ekipleri Ramazan ayı öncesinde gıda satışının yapıldığı bölgelerdeki denetimlerini sıklaştırdı. Açıkta yiyecek satışı yapan iş yerlerini gezen zabıta ekipleri, esnafa uyarılarda bulundu. Başta tarihi Kemeraltı Çarşısı içinde yer alan Havra Sokağı olmak üzere pek çok bölgede denetim yapan ekipler, hijyen ve sağlık koşullarına aykırı, üstü açık olarak gıda satışı yapan esnafı uyararak, bilgilendirdi. Özellikle zeytin, peynir, lokum, hurma, turşu, baharat ve ekmek gibi gıda ürünlerinin açıkta satışına izin vermeyen ekipler, ürünlerin şeffaf kapaklı kutularda satılması gerektiği uyarısında bulundu. Konak Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşların daha sağlıklı gıda tüketmeleri için Ramazan ayı boyunca ilçe sınırları içindeki denetimlerini sürdürecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sema Pekdaş Konak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title