Haberler

Kömürlü Ütüsünden 48 Yıldır Vazgeçemiyor

Güncelleme:

Demirci ilçesinde 48 yıldır terzilik yapan Nuri Çavdar, ustasından miras kalan 75 yıllık kömürlü ütüsünden vazgeçemiyor.

Demirci ilçesinde 48 yıldır terzilik yapan Nuri Çavdar, ustasından miras kalan 75 yıllık kömürlü ütüsünden vazgeçemiyor.Hacı Hasan Mahallesi'ndeki Belediye Pasajı'nda terzilik yapan 66 yaşındaki Nuri Çavdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terzilik mesleğine 1961 yılında çırak olarak başladığını, ustasının 1967'de vefat etmesinin ardından kendi iş yerini açtığını söyledi.

Ustası Nurullah Erkul'un vefat etmeden önce 1940 yılında alarak kullandığı kömürlü ütüsünü kendisine miras bıraktığını belirten Çavdar, kömürlü ütüyü halen iş yerinde kullandığını kaydetti. Mesleğini severek yaptığını anlatan Çavdar, şöyle konuştu: "Günümüzde elektrikli ütüler var. Bu kömürlü ütünün bende çok büyük anlamı var. Hem ustamdan bana yadigar hem de bana terzilik mesleğini sevdiren tek eşya budur. Tam 48 yıldır yorulmadan bu mesleği yapıyorum. Terzilerde artık kömürlü ütü kullanılmıyor. Ben her sabah namazdan sonra iş yerimi açarım, odun kömürü ile ütünün içini doldurup çıra ile yakarım. Kömürü azaldıkça eklerim. Gün boyu müşterilerimin eşyalarını bununla ütülerim. Kömürlü ütü ile ütülenen pantolon ve gömleklerin ütüsü yaklaşık 10 gün bozulmaz. Müşterilerim de bunu bildikleri için özellikle bayram öncesinde eşyalarını ütületmek için iş yerime getirir."

Kanser tedavisi görüyor

Çavdar, yaklaşık 5 yıl önce gırtlak kanseri tanısı konmasına rağmen mesleğine olan sevgisi nedeniyle çalışmaya devam ettiğini de belirtti. Terzilik yaparak 3 çocuk yetiştirdiğini ancak kendisinden sonra bu mesleğe devam edecek kimsenin olmadığını ifade eden Çavdar, "Artık insanlar elbiselerini hazır olarak almayı tercih ediyor. Buna rağmen eskiden bu yana değişmeyen müşterilerim var. Elbise diktirmek için ısrar eden insanlar var. Sağlığım ve yaşım elverdikçe mesleğe devam edeceğim. Ütümü de çocuklarıma hatıra olarak bırakacağım" dedi.

Terzi Nuri Çavdar'ın sadık müşterileri arasında yer alan Musa Erdoğmuş ise evinde elektrikli ütü olmasına rağmen özel günler ve bayramlar öncesi pantolon ve gömleklerini Nuri Usta'ya getirdiğini belirterek, kömürlü ütüyle ütülenen giysilerin çok farklı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Bahçeli: Ülkü Ocakları ve MHP'ye ithamlar ayağımızın altındadır, zayıf anımızı kollayanlar hüsrana uğrayacak

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Mezuniyet töreninde protesto! Öğrenciler kendilerini tehdit eden müdüre sırtlarını döndü

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 26 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Köpeklerin uyutulması nasıl oluyor? Köpek uyutma yöntemi nedir? En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor?
Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

Reisi'nin ölümünde çarpıcı detaylar! Kazanın ardından ajanlar gösterileri engellemek için sokaklara inmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title