Haberler

Komek Altın Dokunuşlar-Güldeste Sergisi Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) Altın Dokunuşlar Güldeste Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) Altın Dokunuşlar Güldeste Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışı Açık Sema Alanı'nda yapılırken sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı. KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin katılımıyla hep birlikte İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda, görme engelli kursiyerin Braille Alfabesi ile Kur'an-ı Kerim okuması, okuma yazmayı yeni öğrenen bir kursiyerin ayetlerin mealini okumasıyla devam etti. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 85 branşta 2013 eserle açılan serginin hayırlı olmasını diledi.

KOMEK'in 147 branşta hizmet verdiğini, kursların bu yapısıyla Türkiye'nin en yaygın ve en başarılı kursları konumunda olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bir halk üniversitesi şeklini alan KOMEK'in nüfusa oranlandığında Türkiye'de en çok kursiyerle eğitim veren kurs konumunda olduğunu vurguladı.

KOMEK'in Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyelerinin kurslarıyla birleşerek "Konya Meslek Eğitim Kursları" adı altında bundan sonra daha da yaygın olarak eğitim vermeye devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar kurslarda eğitim görenlerin sayısının 150 bine ulaştığını, KOMEK'in büyük bir aile haline geldiğini söyledi. Konuşmasında, Konya'nın hizmet üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, "Türkiye'de zaman zaman barışı, kardeşliği tehdit eden, husumeti, ayrımcılığı teşvik eden çalışmalar görüyoruz. Bunlar birlik ve beraberliğe hizmet etmiyor. Konya'dan ilan ediyoruz ki; bizim asla husumete, ayrımcılığa, kaosa, kargaşaya vaktimiz yok. Biz hizmet insanlarıyız. İşimiz hizmet, gönülleri fethetmek, Türkiye'yi lider ülke, Konya'yı lider şehir yapmak. Millet olarak hizmet yolunda, vatan yolunda canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Konya'dan bir model ortaya koyuyoruz. Birlik ve beraberlik modelini, hizmet modelini, gönülleri fethetme modelini ortaya koyuyoruz. Gün geçmiyor ki Konya'da bir hizmetin temeli atılmasın, bir hizmetin açılışı yapılmasın. Konya'da her gün onlarca hayırlı hizmetlere hep birlikte imza atıyoruz" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, halkın her kesimine hitap eden eğitim tarzının övünç kaynağı olduğunu belirterek, kadınların mesleki eğitim konusunda kazandığı mesafeyi bir kazanç olarak gördüklerini ifade etti. Kadınların ülkede huzuru, güvenliği ve geleceği temsil ettiklerini belirten Vali Doğan, "Bugün artık Türkiye'de dünyanın da gıpta ettiği bir huzur ülkesidir. Bunun devamı için, var olan küçük sorunların halledilmesi için hanımların verdiği desteğin artarak devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösteresi ile devam eden programda KOMEK'ten sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları verildi. Daha sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek ve protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek serginin ve şölenin açılışını yaptılar. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde 9 Haziran akşamına kadar açık kalacak sergi kapsamında Orhan Hakalmaz, Orhan Çakmak, Uğur Demirci konserleri, konferanslar, uygulamalı gösteriler, müzik dinletileri ve çok sayıda etkinlik yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın Altın Dokunuşlar Güldeste Sergi ve Şöleni kapsamında Miraç Kandili Özel Programı düzenlendi. Büyük ilgi gören programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, sanatçılara günün anısına hediye takdim ettiler. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tahir Akyürek Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title