Haberler

Kocasinan ve Melikgazi Muhtarları Kayseri Şeker'de

Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri 2014 yılında seçilen muhtarlarla tanışma faaliyetleri kapsamında Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde pancar ekimi yapılan köylerin muhtarları ile bir araya geldi.

Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası yöneticileri 2014 yılında seçilen muhtarlarla tanışma faaliyetleri kapsamında Kocasinan ve Melikgazi ilçelerinde pancar ekimi yapılan köylerin muhtarları ile bir araya geldi.

Kayseri'de yaklaşık 100 muhtarın iştirak ettiği toplantıya, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu üyelerinden Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kayseri Pancar Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy ve Bölge Müdürleri de katıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Kocasinan ve Melikgazi'deki muhtarlarının sorularını cevaplandırdı. Akay, Kayseri Şeker'in 2013 yılı bilanço dönemi sonu ve Kayseri Şeker'deki yıllara göre elde edilen karı ise şöyle açıkladı:

"1994 yılı 30 Nisan'dan 2011 tarihine kadar Kayseri Şeker Fabrikasının 18 yıllık toplam karı 114 Milyon TL olmuş. 2011 yılında 35 Milyon TL zararla devralınan Kayseri Şeker Fabrikasının 2011 bilanço dönemi sonunda 71 Milyon TL kar elde ederek zarardan kara geçişi sağlanırken 2012 bilanço dönemi sonunda 28,5 Milyon TL kar, 2013 bilanço yılı sonunda da çıtayı biraz daha yükseltmeyi başarıp son 18 yılda elde edilen karın toplamından daha fazla olan 122 Milyon TL kar elde ederek bir rekora daha imza attık. Bu başarıda pancar çiftçimizin, çalışan tüm personelimizin, yönetim ve denetim kurullarımızın hepsinin payı yanı sıra birlikte Kamu görevi yaptığımız muhtarlarımızın da payı vardır. Katkısı olan herkese şirketimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtarlar toplantısında, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Güneş ve Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de kısa birer konuşma yaptı. Sıra ile söz alan yaklaşık 100 muhtar da mahallelerindeki pancar ekicilerinin sorunları ve Kayseri Şeker ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Toplantı Şeker gölü önünde toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

kayseri şeker Melikgazi Kocasinan Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title